Serbest dolaşım hakkı gaspına isyan

Serbest dolaşım hakkı gaspına isyan

access_time20 Mayıs 2014 12:11
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Avusturya yönetimine açık deklarasyon yayınladı
OTOMOBILSAYFASI.COM-ÖZEL

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Avusturya’nın başkenti  Viyana’da bugün başlayan ve iki gün sürecek olan Karayolu Ulaştırma Karma Komisyon (KUKK) toplantısı öncesi, Avusturya Hükümetine yönelik deklarasyon gibi bir ilan yayınladı. Resmi internet sitesinde, “Türkiye’nin Avrupa Birliği Ortak Üyelik anlaşması gereği, anlaşmaların malların serbest dolaşım hakkını garanti ettiğini, ancak Avusturya’nın malların serbest dolaşımı hakkını engellediğini ” duyuran Uluslararası Nakliyeciler Derneği, bugün yayınlanan gazete ilanıyla da haklı taleplerini bir kez daha Türk ve Avusturya kamuoyu ile paylaştı.

“Türkiye’nin ve AB ekonomileri, bugün birbiri ile bütünleşmiştir ve Türkiye ihracatının %50’sini aralarında 750 Avusturya şirketinin de yer aldığı AB şirketleri ile gerçekleştirmektedir” denilen ilanda şu ifadeler yer aldı.

“Dünya Bankası 8 Nisan tarihli Türkiye-AB Gümrük Birliği Değerlendirme Raporu’nda belirtildiği gibi;

“Karayolu kotaları ve özellikle transit izinleri malları8n serbest dolaşımı önünde engeller oluşturmakta ve transit trafiğini aksatarak Gümrük Birliği’nin tam anlamıyla işleyişini sekteye uğratmaktadır.”

Aynı şekilde “Serbest dolaşımı engellediği,  Türkiye’nin ticaretine yük getirdiği ve Türk taşıma şirketlerinin kamyonlarını verimli bir şekilde kullanmalarını engellediğinden dolayı, en azından Gümrük Birliği kapsamındaki mallar için hem ikili hem de transit taşımacılıkta karayolu taşıma kotalarının kaldırılması gerekmektedir.”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin verdiği bilgiye göre, malları taşıyan araçlar Macaristan üzerinden trene binerek Avusturya’yı yılda 25 bin sefer geçerken; bu güzergah trenin zarar ettiği gerekçesiyle 9.12.2012 tarihinde Avusturya tarafından kapatıldı. Türk nakliyecileri daha maliyetli ve daha uzun süren yollardan gitmek zorunda kaldı. Slovenya’dan devam eden mevcut tren hattında da 3-4 günlük beklemeler oluşurken, Türkiye’nin ihracat ve ithalatına da büyük zarar vermekte.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)