Shell’den yatırımcıya ‘çözüm’ daveti

Shell’den yatırımcıya ‘çözüm’ daveti

access_time12 Kasım 2013 06:52
Shell Türkiye Ülke Başkanı Erdem, çözüm sürecinin yatırımcıyı cesaretlendirdiğini söyledi
Dünyanın büyük enerji şirketlerinden Shell, çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik yatırımların artacağı mesajını verdi. Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği üyeleri ile İstanbul’da bir araya gelen Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, çözüm sürecinden önce Diyarbakır’da petrol ve doğalgaz arama işine girdiklerini belirterek, bölgeye yönelik yatırım davetinde bulundu.

Güvenli ve rahatız

Bölgede silahların susmasının yerli ve yabancı yatırımcıya cesaret verdiğini ifade eden Erdem “Güneydoğu’daki gelişmeler güvenlik açısından oldukça önemli. Bölgeye yönelik yatırım düşünen firmalar için olumlu sonuçları olacak. Biz yola ilk çıktığımızda süreç bu aşamaya gelmemişti. Ama böyle olması bize de oradaki çalışmalar konusunda güven ve rahatlık sağlıyor” dedi. Güneydoğu’daki kaya petrolü araştırmalarının devam ettiğini aktaran Erdem, bin metrenin geçildiğini, 3 bin 500 metrelere kadar inilmesi gerektiğini belirtti. Erdem “Shell’in Türkiye’ye arama konusundaki bakışı, aranmamış ya da az aranmış bölgelerde çalışma yapmak. Diyarbakır’daki petrol bölgesinde bulunduğu varsayılan rezervlerin yerüstüne çıkarılması üzerinde çalışmak” diye konuştu. Türkiye’nin yıllık enerji faturasının 60 milyar doları bulduğunu belirten Erdem, kurallara uygun araç kullanımı ile yakıt giderinin yüzde 5-10 arasında azalabileceğini söyledi.

EPDK’nın sektöre çok faydası oldu

Erdem, ekonomi yönetiminin kredi kartı kullanımının sınırlandırılması ve tüketici finansman şirketlerine yönelik düzenlemelerinin hatırlatılması üzerine toplam tüketimin daha çok nakliye sektöründe olduğunu söyledi. Erdem bir gazetecinin “EPDK’yı seviyor musunuz” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Gerçekten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile birlikte Petrol Kanunu’nun sektöre çok büyük faydası oldu. EPDK dinlemeye açık en azından kendinizi ifade edebiliyorsunuz.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)