Sıfır araç kampanyaları ikinci el piyasasını vurdu

Sıfır araç kampanyaları ikinci el piyasasını vurdu

access_time11 Aralık 2014 15:07
Otomotiv firmaları sıfır araçlarda, yıl sonu nedeniyle ciddi kampanyalar yapınca, birçok ikişi ikinci el aracını satılığa çıkardı
Galerici Cihan Kızılaslan, "Genellikle insanlar, araçlarını satıp sıfırını almaya çalışıyor. Cebinde 20 bin TL'si olan sıfır araca yöneliyor" dedi.

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki Otokent ve çevresindeki caddelerdeki oto pazarında çok sayıda ikinci el araç satışa sunulurken, alıcı sayısının az olması dikkat çekti. Lüks araçların satışlarının da kredi üzerinden yapıldığını kaydeden Diverso Auto adlı firmanın satış elemanı Mustafa Baz (42), "Sektör olarak aslında, krediyle ayakta duruyoruz. Faiz oranları düştüğünde bizim sektörümüz de hareketleniyor. Yıl sonunda yapılan kampanyalar lüks sınıf araç satışı yapan galerileri olumsuz etkiliyor. Piyasada nakit sıkıntısı söz konusu, bu da olumsuz etkiliyor" dedi.

İkinci el piyasasının durgun olduğunu söyleyen galerici Cihan Kızılaslan (40) da "Piyasa çok durgun, sıfır araçlarda ciddi kampanyalar var. Bu nedenle ikinci el araçlar fiyatları uygun olmasına rağmen satışımız yok. Satılmak istenen çok fazla araç var, ancak satılan araç sayısı az. Genellikle insanlar, araçlarını satıp sıfır araç almaya çalışıyor. Cebinde 20 bin TL'si olan sıfır araca yöneliyor. Daha çok 15- 20 bin TL ve altındaki araç satışları oluyor. Bu rakamın üstüne çıkıldığında sıfır araca yöneliniyor" diye konuştu.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen bazı kişilerin de 18 bin TL parayı ödeyebilmek için araçlarını satışa çıkardığı belirtildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)