Silikon Vadisi'nden Hyundai ve Volkswagen işbirliği

Silikon Vadisi'nden Hyundai ve Volkswagen işbirliği

access_time05 Ocak 2018 12:03
Alphabet Google ve Tesla'nın eski çalışanları tarafından Silikon Vadisi'nde kurulan teknoloji şirketi Aurora, kendi kendine sürüş teknolojileri geliştirme konusunda Volkswagen ve Hyundai ile işbirliğine gideceklerini duyurdu

Son dönemde giderek artan dev otomobil firmaları ile teknoloji şirketleri arasındaki işbirliğine bir yenisi daha eklendi. Alphabet Google'dan ayrılan Chris Urmson, Tesla'dan ayrılan Sterling Anderson ve robotik uzmanı Drew Bagnell tarafından henüz 2016 yılında kurulan Aurora, iki dev otomotiv grubu ile işbirliğine gittiğini açıkladı.

Buna göre hem Volkswagen hem de Hyundai, Aurora ile birlikte kendine kendine sürüş sistemleri geliştirme konusunda çalışma yapacaklar.

Otonom sürüş teknolojileri son dönemde otomotiv piyasasının en gözde konuları arasında yer alıyor. Mercedes'ten Volvo'ya, Renault'dan Audi'ye kadar birçok firma yeni dönem sürücüsüz teknolojiler üzerinde çalışırken, bazıları da teknoloji firmaları ile önemli işbirliklerine gidiyor.

ALTI AYDIR ÇALIŞIYORLAR

Aurora ve Volkswagen aslında son altı aydır birlikte çalışma yürütüyor. Aurora'nın sensörleri, yazılım ve donanımlarını, otonom sürüşler için Volkswagen'in elektrikli araçlarlarına entegrasyon çabaları devam ediyor.

Volkswagen, kendi kendine sürüş teknolojilerini zaman içerisinde kamyonlardan ticari araçlara kadar markanın tüm araçlarına yaymayı düşünüyor.

HYUNDAİ'DE HEDEF DÖRDÜNCÜ SEVİYE OTONOM SÜRÜŞ

Hyundai ise Aurora'nın teknolojisini özel olarak geliştirdiği modellere dahil edecek ve aralarında Çin'in de bulunduğu ülkelerde test edecek. İlk test edilecek araç ise, Hyundai'nin önümüzdeki hafta Las Vegas'ta yapılacak CES'te görücüye çıkaracağı yakıt hücreli modeli.

İşbirliği kapsamında Hyundai, dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisini 2021 yılına kadar bazı pilot şehirlerde kullanmayı planlıyor. Dördüncü seviye sürüş, içinde insan olmayan tam otonom sürüşün bir seviye altı. Bu seviyede otomobiller sürücünün müdahalesine gerek kalmadan gidebiliyor, şerit değiştirebiliyor ve park edebiliyor. Aracın içinde sürücü bulunsa da çok gerekmedikçe müdahalesine gerek kalmıyor. 

Aslında bu işbirliğinin bir önemi de, ilk kez Güney Koreli bir otomotiv şirketinin, teknoloji geliştirmek için dışarıdan bir şirketle anlaşması. Normalde Güney Koreli firmalar bu tip çalışmaları kendi içlerinde sürdürmeyi tercih ediyorlardı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)