Skoda 2016'ya kadar yenilenecek

Skoda 2016'ya kadar yenilenecek

access_time27 Ekim 2014 06:22
Satış teşkilatından modellere dek yenilenme çalışmalarını 2015 sonunda tamamlayacak olan Skoda, tamamen farklı bir marka haline gelmeyi amaçlıyor
Çek üretici Skoda’nın tüm dünyada başlattığı hamlenin etkileri, 2015 yılı sonuna kadar kendisini Türkiye’de de gösterecek. Satış teşkilatından, showroomlarına kadar değişimi sürdüren Skoda, yeni modellerin de katkısıyla Türkiye’de de adeta kabuk değiştirecek. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “2015 sonunda marka yüzünden modellerimize kadar neredeyse yepyeni bir marka haline geleceğiz” dedi.
Senyücel, Skoda’nın 2018’e kadar sürecek yenilenme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını, yeni modellerin yanında, yeni marka yüzüne uygun satış teşkilatıyla da değişimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Showroom konseptinin tamamen değiştiğini anlatan Senyücel, şöyle devam etti:

Bayiler de sahiplendi

“Bayilerimizde değişim çalışmaları başladı. Yeni standartlarımıza uygun olarak bayilerimizin yüzde 40’ı bu yıl yenilenmiş olacak. Süreç, 2015 yılı sonunda bayilerin yüzde 95’inde tamamlanacak. Üç yeni bayimiz ve yıl sonuna kadar açılacak iki yeni nokta da, tamamen yeni konseptte. Bayilerimizin büyük bölümü bu değişimi sahiplendi. Yeni talepler de var. Değerlendirme aşamasındayız.”
Bu çalışmaların, Skoda’nın yeni model atağıyla paralel yürütüldüğünü hatırlatan Senyücel, “2015 yılı sonunda yenilenmiş bir satış teşkilatı, marka imajı ve ortalama model yaşı 2 olan bir marka haline geleceğiz” ifadesini kullandı. Model yeniliklerinin bununla da kalmayacağını ve 2016’da sürprizlerle devam edeceğinin de altını çizen Tolga Senyücel, “Sürpriz modeller de olacak. Örneğin 7 kişilik SUV modelimiz katılacak. 2016 sonrası Yeti de tamamen değişecek. Durmadan gençleşecek ve yepyeni bir marka olacağız” diye konuştu.

Fabia etkisi

Yeni Fabia’nın markanın Türkiye’deki satışlarına katkı sağlayacağını belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Senyücel, “Fabia, bir dönem satışlarımızın yüzde 20’sini oluşturuyordu. Ancak bu, giderek artan rekabet ve fiyatlar nedeniyle düşmüştü. Yeni Fabia, filo ve perakende dahil, satışlarımızın yüzde 15 ardtmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.    
B sınıfı satışlarının Türkiye’de bu yıl 120 bin adede ulaştığını anlatan Senyücel, “2015’te bu seviye korunursa, yüzde 3-3.5 pay almayı, yaklaşık 3 bin 500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi. Senyücel, Fabia’nın başlangıç fiyatının bugünkü şartlarla 36 bin TL olacağını kaydetti.

Cep’ler otomobile girdi

Skoda’nın B sınıfındaki yıldızı Fabia, tamamen yeni tasarımı, donanımları ve motor seçenekleriyle 2015 yılının mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.
Cenevre Fuarı’nda sergilenen “VisionC” konseptinden alınan tasarım detaylarının, seri üretime aktarıldığı ilk model olan Fabia, aynı zamanda Skoda’nın motor sporları bölümünden de destek almış. Bu yüzden, sportif denilebilecek jant ve renk kombinasyonlarıyla dikkat çekiyor.
Önceki nesline göre 90 mm daha geniş ve 31 mm daha alçak olan yeni Fabia’nın ağırlığı, daha fazla teknoloji ve donanıma sahip olmasına rağmen ortalama 65 kg azaltılmış. Kompakt boyutlarına rağmen 5 yolcu için rahat bir alan sunan Fabia, 330 litre bagaj hacmine sahip. Arka koltuklar yatırıldığındaysa, maksimum yükleme kapasitesi 1.150 litreye çıkıyor.

Teknolojiyi konuşturacak!

Donanım seçeneklerine ve müşteri tercihlerine bağlı olarak yeni Fabia’da 10’dan fazla yeni “akıllı unsur” yer alıyor. Yeni Fabia’da ilk kez kullanılan “MirrorLink”, akıllı telefonlarla eşleşme sağlayarak, navigasyon da dahil olmak üzere telefondaki uygulamaların, orta konsoldaki bilgi ekranında görüntülenmesini sağlıyor. Şimdilik Android sistemli telefonlarla uyumlu olan sistem, bir süre sonra iPhone ile de uyumlu hale getirilecek. Bu sayede araçta video bile seyretmek mümkün olacak.
Yeni Skoda Fabia’nın isteğe bağlı ve standart güvenlik donanımları arasında “Şehir İçi Acil Fren Fonksiyonu” ile entegre edilmiş radar sensörlü “Ön İzleme Yardımcısı”, Çarpışma Önleyici Fren Sistemi, yorgunluk ve konsantrasyon durumunu izleyen, gerektiğinde uyaran “Sürücü Aktivite Yardımcısı”, “Hız Sınırlayıcı”, “Yokuş Kalkış Desteği”, Lastik Basınç İzleme sistemi bulunuyor.
Yeni Fabia, Türkiye’de 1.0 lt (75 PS), 1.2 lt TSI (90 PS ve 110 PS) benzinli motorların yanında 1.4 lt 90 PS dizel motor seçenekleriyle getirilecek. 1.2 lt TSI (110 PS) ve ve 1.4 TDI motorlarda DSG çift kavramalı otomatik vites kutusu olacak. (Milliyet / Levent Köprülü)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)