Sokak lambası ile şarj olan elektrikli otomobil

Sokak lambası ile şarj olan elektrikli otomobil

access_time10 Kasım 2014 16:09
BMW'den sokak lambasıyla şarj olan elektrikli araba projesi

Çalışmalar başlıyor. İlk durak Münih. Bu pilot bölgede 2015 yılı boyunca testler sürecek.Günümüzde elektrikli arabalar üzerine yapılan birçok çalışma var. Ancak an itibarıyla elektrikli arabaların yaygın olarak kullanılmadığını söyleyebiliriz. Tabii bunun birçok sebebi var ve belki de en önemlisi, bu arabaların rahatlıkla nasıl şarj edilebileceği konusu.


Alman otomotiv firması BMW, ürettiği yeni elektrikli otomobillerinin rahatlıkla şarj edilebilmesi için sokak lambalarından yararlanmayı düşünüyor. Evet, doğru duydunuz. Firmadan yapılan açıklamaya göre BMW, sokak lambalarını verimli LED panellerle destekleyerek elektrikli otomobillerin şarj edilebilmesini sağlayacak. Sürücüler, araçlarını sarj ederken ödemeyi de akıllı telefonlarındaki uygulama üzerinden gerçekleştirebilecek.


BMW'nin bu projesinin önümüzdeki yıldan itibaren Almanya'nın Münih kentinde denenmesi planlanıyor. Pilot bölge olarak belirlenen şehirde, 2015'ten itibaren elektrikli araba nüfusunda artışlar yaşanacak ve bu proje başarılı olursa, diğer şehirlere, sonrasında da diğer ülkelere yayılabilecek.


Elektrikli arabaların geleceği gerçekten merak konusu. Birçok araç firması, benzine bağımlılığını azaltma ve çevresel faktörleri de düşünerek daha az maliyetli araçlar üretme peşinde. Hatırlarsanız önde gelen üreticilerde Tesla da elektrikli araba pazarının canlanabilmesi için elindeki patentleri ücretsiz olarak kullanıma açtığını duyurmuştu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)