Solar Impulse 2 yeniden dünya turuna başladı

Solar Impulse 2 yeniden dünya turuna başladı

access_time30 Haziran 2015 09:48
Dünyanın geleceği için önemli bir proje olan güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 adlı uçak, yeniden dünya turuna başladı.
Güneş enerjisiyle çalışan ve dünya turuna çıkan Solar Impulse 2 adlı uçak, kötü hava koşulları nedeniyle iniş yapmak zorunda kaldığı Japonya'dan Hawaii'ye hareket etti.

Solar Impulse 2'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, uçağın yaklaşık 7 bin kilometrelik 8. etabını tamamlamak için Japonya'nın Nagoyahavalimanından havalandığı belirtildi. Uçağın dünya turunun en uzun etabı olacak Japonya-Hawaii uçuşunu sadece güneş enerjisi kullanarak 5 günde tamamlaması bekleniyor. Büyük Okyanus'u geçecek Solar Impulse 2'nin bu etapta acil iniş imkanının sınırlı olduğu ve uçağın en riskli etabına başladığı kaydedildi.

Solar Impulse, dünya turunun 7. etabına 31 Mayıs'ta Çin'den Hawaii'ye 8 bin 175 kilometrelik uçuş için başlamış, ancakkötü hava koşulları nedeniyle 1 Haziran'da Japonya'nın Nagoya havalimanına iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Dünya turuna Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2'nin, temmuz sonunda başladığı noktaya döneceği belirtiliyor. Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin turunu tamamlayan uçağın ABD, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'ya uğraması planlanıyor.

Beş yıl önce geliştirilen uçağın daha hafif versiyonu olan Solar Impulse 2'nin ağırlığı sadece 2,3 ton. Kanat genişliği 72 metre olan Solar Impulse 2'nin, kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor. Uçak, gündüzleri elde ettiği enerjiyi bataryalarında depolayabildiği için geceleri de uçabiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)