Sovyet efsanesi Moskviç, dönüyor mu?

Sovyet efsanesi Moskviç, dönüyor mu?

access_time21 Mayıs 2022 13:26
Renault'nun Rusya'daki varlıklarının hükümete ve Moskova belediyesine devredilmesinde anlaşma imzalandı.Açıklamalara göre devredilen fabrikada Sovyetler Birliği döneminin efsane otomobil markalarından biri olan Moskviç'in üretimi yeniden başlayabilir.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, fabrikanın binlerce çalışanının işsiz kalmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, 20 sene önce üretimine son verilen Moskviç markalı otomobiller üretileceğini söyledi.

Sobyanin, "2022'de Moskviç tarihinde yeni bir sayfa açacağız" ifadelerini kullandı.İlk kez Sovyetler Birliği döneminde üretilen ve 'Moskovalı' anlamına gelen Moskviç, dayanıklı ve bütçeye uygun bir araç olarak tasarlanmıştı.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından özelleştirilen Moskviç daha sonra iflas etti. Verilere göre, 46 bini 35 yaşın üstünde olmak üzere Rusya'da 200 bin Moskviç markalı araç bulunuyor. Belediye Başkanı Sobyanin, fabrikada ilk başta içten yanmalı geleneksel modeller üretileceğini fakat gelecekte elektrikli araç imalatına geçileceğini açıkladı.

Parça tedariki için Rusya Ticaret Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirten Sobyanin, Rus kamyon üreticisi Kamaz'ın tesisin ana teknolojik ortağı olarak hareket edeceğini söyledi.

Kamaz'dan yapılan açıklamada, belediye başkanının kararının desteklendiği ancak teknolojik işbirliğine ilişkin konuların halen görüşüldüğü belirtildi.

Tesla'nın değeri 400 milyar dolar eridi

Almanya'da Ford'a satış ve üretim yasağı

Dünyanın en pahalı arabası rekor fiyata satıldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)