SpaceX ve Tesla enflasyon baskısı görüyor

SpaceX ve Tesla enflasyon baskısı görüyor

access_time14 Mart 2022 11:22
Elon Musk, Tesla ve SpaceX’in önemli enflasyon baskılarıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Tesla Inc CEO’su Elon Musk yaptığı açıklamada, ABD’li elektrikli otomobil üreticisi ve roket şirketi SpaceX’in hammadde ve lojistikte önemli enflasyonist baskılarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Önümüzdeki birkaç yıl için olası enflasyon oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tesla ve SpaceX, hammadde ve lojistikte son zamanlarda önemli bir enflasyon baskısı görüyor” dedi.

Tesla da diğer pek çok otomotiv devi gibi 2021 yılında lojistik sorunları nedeniyle yaşanan çip krizi ile boğuşmuştu. Otomotiv endüstrisinin son zamanlarda da nikel, bakır, çinko gibi otomotiv üretiminde kullanılan metallerin fiyatlarında artıştan da etkilenmesi bekleniyor. Ayrıca enerji fiyatlarının artışı da sanayiyi etkileyebilir.

PAYLAŞIM YAPTI

Musk, “Yalnız değiliz” diyerek bir de makale paylaştı. Financial Times’ta yayımlanan 3 Mart 2022 tarihli makalede emtia fiyatlarının Rusya’daki arz korkuları nedeniyle 2008’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi.

Makalede üretimde kullanılan emtiaların yanı sıra artan enerji fiyatlarına da dikkat çekilerek, “Küresel emtia fiyatları son 50 yılın en büyük haftalık rallisini gerçekleştirme yolunda ilerliyor ve Ukrayna’daki savaşın petrolden buğdaya hammaddelerdeki olağanüstü hareketleri tetiklemesi nedeniyle Avrupa’nın doğalgaz fiyatları yeni bir rekor kırdı” ifadeleri kullanıldı.(Sözcü)

Tesla araç fiyatlarına zam yaptı

 

Tesla'nın Almanya fabrikası nihai onayı aldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)