Taksilerde C segmenti şartları değişti

Taksilerde C segmenti şartları değişti

access_time05 Ekim 2018 14:57
Hem İstanbul yollarına uygun olmayan hem de taksici esnafının kazancıyla orantısız araçların taksiye girmesinin önüne geçildi

BURAK TAŞÇI - OTOMOBİL SAYFASI

Ticari taksilerdeki segment sorunu çözüldü. İstanbul'da bulunan ticari taksilerin önce turkuaz renkli D segmenti araçlarla değiştirilmesini, ardından yeniden C segmentine dönüş yapılarak sıfır, otomatik vites, 6 hava yastıklı araçların taksiye girmesini şart koşan UKOME kararları bir bir iptal edildi.

C SEGMENTİNE DEVAM!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü aldığı yeni kararla C segmenti, yüzde 50'si yerli üretim, sıfır veya 0-1 yaş aralığında olan araçların taksi olabilmesine karar verdi. B segmenti araçlar ise taksiye giremeyecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu müjdeli haberi taksicilere duyurdu. Henüz karar imzada olsa da Aksu, araçlarını değiştirecek taksici esnafına iyi haberi iletti. 

UKOME toplantısı sonrasında, taksicilere şart koşulan D segmenti lüks turkuaz araç şartının kalktığını belirten Aksu, bir önceki UKOME toplantısında alınan karardaki C segmenti, otomatik vites, 6 hava yastıklı sıfır araçların taksiye girme şartının da kalktığını duyurdu. Yeni kararla birlikte C segmenti, yüzde 50'si yerli, sıfır kilometre ya da 0-1 yaş aralığındaki ikinci el araçların taksiye girebileceğini söyleyen Aksu, UBER'in biteceğini ve esnafın rahat edeceğini söyledi.

TAKSİCİ ESNAFINA ÇAĞRI

Aksu, taksilerin kısa mesafe yolcularını almaması şikayetlerinin arttığını, taksici esnafının müşteri seçmemesi gerektiğini belirtti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)