TESK Başkanı Palandöken tatil dönüşü sürücüleri uyardı

TESK Başkanı Palandöken tatil dönüşü sürücüleri uyardı

access_time16 Temmuz 2022 12:12
TESK Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı tatilinden dönüşlerde yaşanabilecek trafik kazaları konusunda sürücüleri uyardı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı tatilinde 8 Temmuz'dan itibaren yola çıkan vatandaşların karıştıkları kaza haberlerine hüzünlü bir şekilde şahit olduklarını belirtti.

Arife günü dahil Kurban Bayramı süresince 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Palandöken, "Bayram ziyaretlerimizin hüzünle bitmemesi için sürücüler dönüş yolunda yüksek hızdan kaçınarak, uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmamalı ve sık sık mola vermeli. Emniyet kemerini ihmal etmemeliyiz." uyarısında bulundu.

Palandöken, bayram süresince yaşanan can kayıplarının, bayram tatiliyle birleştirilen 9 günlük tatilin son günlerinde artmasından endişe ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Bu can kayıplarını önlemek için bayram dönüşlerinde kazalara 'dur' diyelim. Bayram tatili için şehir değiştiren vatandaşlar bu kazaları en hafife indirmek için tatilden dönüş için son günü beklememeli. Tatilin son günü trafik yoğunluğu normal zamana göre 10 kat arttığı için kaza riski de o oranda artmaktadır. Bu sebeple dönüşler için fazla geç kalmamalıyız."

 

Bayram kazaları, bu yıl yarıya düştü

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)