Tesla, Almanya planını askıya aldı

Tesla, Almanya planını askıya aldı

access_time16 Eylül 2022 10:52
Tesla'nın Mart ayında Almanya'da kapılarını açtığı elektrikli otomobil üretim tesisinin yanında hayata geçirmeyi planladığı batarya fabrikası planından vazgeçeceği öne sürüldü.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin'de inşa etmeyi planladığı batarya fabrikasını rafa kaldırmayı planladığı iddia edildi.

Wall Street Journal'in haberine göre, şirketin mart ayında Berlin yakınlarında hayata geçirdiği araç üretim tesisinin yanında inşa etmeyi planladığı 50 GWh kapasiteli batarya fabrikası, ABD'nin batarya üretimine yönelik başlattığı vergi teşviki nedeniyle faaliyete geçmeyebilir.

Tesla'nın vergi teşviklerine sıcak baktığı ve Teksas ile Kaliforniya'daki tesislerinde batarya üretimini artırarak Almanya'da üreteceği otomobillerin bataryalarını ABD'deki tesislerinden tedarik edebileceği belirtiliyor.

EN BÜYÜK NEDEN ARTAN ENERJİ MALİYETLERİ 

Öte yandan, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Avrupa'da artan enerji maliyetlerinin Tesla'nın Berlin'de batarya üretme konusunda çekimser kalmasına yol açtığı da Wall Street Journal'in haberinde yer alan iddialar arasında.

ABD'de kısa süre önce yürürlüğe giren Enflasyon Azaltma Yasası'na (IRA) göre, ABD'de üretilen her pil hücresi için kilovat saat (kWh) başına 35 doları teşvik verilecek. Yasa kapsamında, ülke içinde üretilen modüller için kWh başına 10 dolar ve ara pil malzemeleri üreten şirketler için ek yardım sağlanıyor.

Verilecek teşviklerin ABD'de üretilecek bataryaların maliyetinin üçte birini karşılaması bekleniyor. Ayrıca,i elektrikli otomobil satın alan kullanıcılara da 7 bin 500 dolara kadar teşvik verilmesi öngörülüyor.

Tesla sahipleri açlık grevinde

 

Shanghai’deki limanlar ve park alanları Tesla araçlarıyla doldu

 

Musk: Teslalar artık 3 milyonu aştı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)