Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı?

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı?

access_time27 Kasım 2017 13:21
Tesla'nın büyük ses getiren spor aracı Tesla Roadster'ın, Honda NSX'ten kopyalandığı iddia edildi

Emre Özpeynirci, Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası olduğu iddiası sosyal medyada geniş yer bulmaya başladı mı. İşte Özpeynirci'nin yazısı...

Çılgın mucit Elon Musk‘ın elektrikli kamyonu ‘Tesla Semi’ ile birlikte tanıttığı ve büyük beğeni toplayan yeni nesil elektrikli spor otomobili ‘Roadster’ sadece 1.9 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabiliyor. 1000 km menzile sahip olan elektrikli araç, 2020 yılından satışa sunulacak. Ancak araçla ilgili Honda NSX’in kopyası olduğu iddiası sosyal medyada geniş yer bulmaya başladı. Gerçekten aracı ilk gördüğüm zaman ben de ‘Bu tasarım bir yerden tanıdık geliyor’ diye düşünmüştüm. İddiaların kaynağı ise otomobil meraklısı tasarım öğrencileri. Öğrenciler iki otomobilin bazı benzerliklerine dikkat çekiyor.

Gerçekten aracı ilk gördüğüm zaman ben de ‘Bu tasarım bir yerden tanıdık geliyor’ diye düşünmüştüm. İddiaların kaynağı ise otomobilTesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı meraklısı tasarım öğrencileri. Öğrenciler iki otomobilin bazı benzerliklerine dikkat çekiyor.

NELERİ BENZİYOR?

Öncelikle Roadster ile NSX’in benzer jantlar kullandığını söyleyerek başlıyorlar.Ön çamurluktan kapılara kadar uzanan bölümde benzer bir gövde çizgisi olduğu ayrıca, ikilinin arka yan camlarının da birbirine oldukça benzediğine dikkat çekiliyor.

Benzerlikler yukarıdan bakıldığında da devam ediyor. Hem Roadster hem de NSX, kaputun üzerinden başlayarak ön tampona doğru uzanan çizgilere sahip. Arka çeyrek panellerin tasarımı da birbirine bir hayli yakın ancak Tesla modelinde daha eğimli tasarıma birkaç düz çizgi eşlik ediyor.

Sonuçta tabi ki bunlar iddia. Esinlenilmiş de olabilir. Bugün piyasada bir çok marka birbirine benziyor. Önemli olan teknolojik özellikleri. Tesla Roadster, elektrikli ve 1000 kilometre menzile sahip bir otomobil. Önemli olan zamanında üretilip üretilmeyeceği. Bekleyip göreceğiz.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)