Tesla şarj istasyonlarını diğer araçlara açıyor

Tesla şarj istasyonlarını diğer araçlara açıyor

access_time02 Kasım 2021 16:36
Tesla, Hollanda'da başlattığı pilot uygulamayla birlikte 10 farklı bölgedeki şarj istasyonlarını diğer elektrikli otomobillerinin kullanımına açtı. Yani bu sayede otomobil üreticileri dolum için Tesla'nın kurduğu şarj istasyonlarından yararlanabiliyor.

Dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla, elektrikli araçları ana akım haline getirmeye çalışırken Hollanda'da yeni bir pilot uygulama başlattı. Bu sistem, Tesla'nın yaygınlaşan elektrikli şarj istasyonu ağının diğer otomobiller tarafından da kullanılmasını sağlıyor.

Şirket, yeni yaptığı açıklamada programın Hollanda'da ilk etapta 10 farklı yerde test edildiğini belirtti. Tesla sahipleri bu istasyonları kullanmaya devam ederken diğer elektrikli araçların da bu istasyonlar üzerinden şarjı mümkün hale gelecek.

Bu hareket, dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuzu doğrudan destekliyor. Tesla, Avrupa'da CCS standardını kullanıyor ve benzer konektörün yer aldığı istasyonlarda adaptör olmadan şarj istasyonlarından araçların dolumu gerçekleştirilebiliyor.

Geçen hafta 1 trilyon dolarlık piyasa değerini ilk kez geçen Tesla, talep arttıkça yeni fabrikalara yaptığı yatırımları da artırıyor.

(Yeni Şafak) 

İstanbul'da 750 minibüs ve 250 taksi, dolmuş taksiye çevrildi

 

Otomotiv pazarı ekimde daraldı

 

Amazon destekli Rivian'dan 53 milyarlık halka arz hedefi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)