Tesla, Semi'nin ne kadar hızlı olduğunu gösteren pist videosunu yayınladı

Tesla, Semi'nin ne kadar hızlı olduğunu gösteren pist videosunu yayınladı

access_time15 Mart 2021 16:59
Tesla'nın planlanan tarihte çıkmayan elektrikli kamyonu Semi için güncellenmiş prototiple bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda elektrikli aracın hızı net bir şekilde görünüyor.

Tesla'nın taşımacılık sektörünün tüm çehresini değiştirmesi beklenen elektrikli tırı Semi'nin yollardaki yeni görüntüleri paylaşıldı. Tesla'nın resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda, geleneksel tırlardan çok daha hızlı olan tırın ne kadar hızlı ve farklı olduğunu da görüyoruz. 0 - 60 mil / saat hızı 5 saniye olan Tesla Semi'nin pistten gelen görüntülerine baktığımızda, elektrikli tırın sanki spor otomobilmiş gibi hızlandığını görüyoruz.

Semi'nin daha önceki videolarında da duyduğumuz gibi tırın Model 3'ten türetilmiş dört elektrikli motorundan geldiği belli olan uğultulu bir sesi var. Bir vızıltı şeklinde çıkan bu ses, tırın normal olarak Tesla'nın diğer otomobillerinden daha yüksek sesle çalıştığını gösteriyor.

Fremont fabrikasının test pistinde sürüldüğü görülen beyaz boyalı Tesla Semi'nin yeni kapı ve pencerelerinin olduğu yenilenmiş bir prototip olduğu görülüyor. Video yalnızca 17 saniye sürmüş olsa da Semi'nin gerçekten ne kadar hızlı olduğunu görmemiz için yeterli bir süre olduğunu söyleyebiliriz.

Tesla Semi ne zaman piyasaya sürülecek?
Tesla Semi'nin piyasaya çıkacağının açıklandığı tarih çoktan geçti. Tır, planlandığı tarihte çıkmadı, ancak Tesla'nın bu yıl sonuna kadar 100 adet Semi üretmeyi planladığı biliniyor. Tesla'nın Mayıs 2021'e kadar Semi prototiplerini artıracağı, Temmuz 2021'de ise pilot üretimine başlaması bekleniyor. Tamamen elektrikli olan tırın 2022'de ise seri üretime geçeceği düşünülüyor.

Tesla’da yüzlerce çalışanda Kovid iddiası!

 

Tesla Semi Avrupa'dan rezervasyon almaya başladı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)