Tesla’ya Çin’den yeni bir rakip geliyor

Tesla’ya Çin’den yeni bir rakip geliyor

access_time24 Mart 2021 09:31
Volvo’nun Çin’deki ana şirketi Geely, Zeekr adını verdiği yeni alt markasının lansman tanıtımını yaptı. Halihazırda Çin’in en büyük otomobil üreticisi olan şirketin, başlangıç olarak 300 milyon dolar yatırım yapacağı konuşuluyor.

Geely’nin son zamanlarda yaptığı atılımlara bir yenisi daha ekleniyor. Uydu, drone, kamyon taşımacılığı gibi faaliyetler için Badiu, Tencent ve Foxconn gibi büyük ölçekli kuruluşlarla ortaklık yapan firma, şimdi de Zeekr adını verdiği bir elektrikli otomobil projesinin duyurusunu yaptı. Geely cephesinden yapılan açıklamalarda Zeekr ismin taşıyan ilk araçların 2021’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceği söylendi. Teknik özellikleriyle ilgili bilgi verilmeyen otomobil büyük olasılıkla premium araç kategorisine girecek ve aynı zamanda Mercedes-Benz ile doğrudan rekabet yaşayacak.

Araçlar, Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) adı verilen açık kaynaklı bir elektrikli araç şasisi üzerine inşa edilecek. Bunun yanında markanın 5 yıllık planları arasında, her sene piyasaya bir elektrikli araç sunmak da yer alıyor.

Geely düzenlediği basın toplantısında yeni bir marka başlatma kararının, Çin’deki ve dünyadaki diğer pazarlarda yer alan elektrikli araçlara yönelik artan talebe yanıt olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. Firmanın CEO’su Daniel Li Donghui, “Tek bir şirket pazar için yeterince büyük bir girişim değil. Zeekr, satış ve servis açısından standart bir yaklaşımla son kullanıcı gereksinimlerinin tam hizmetine odaklanan yeni bir süper ekosisteme son kullanıcının tam entegrasyonuna odaklanan yeni bir ekosistem yaratacak” diyerek ne kadar kararlı olduklarını ortaya koydu.

Zeekr’ın 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli araçlara yönelik bir şirket haline gelecek olan Volvo’ya katılması bekleniyor. Aynı şekilde Geely’nin başka bir alt kuruluşu olan Polestar, Avrupa ve ABD pazarına yönelik çift motorlu ve 375 km menzilli Polestar 2’yi sahiplerine teslim etmeye başladı.

Bununla birlikte Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler’in yaklaşık yüzde 10’luk payına sahip olan Geely, Şangbay’ın Nasbdaq tarzı STAR Pazarı’ndaki halka açık hisse satışlarından yaklaşık 20 milyar ybuan değerinde gelir artışı bekliyor.

Elektrikli araç sistemleri yatırımına devlet desteği

 

Rus hacker, Tesla'ya saldırıyı itiraf etti

 

Çin ‘casusluk’ gerekçesiyle Tesla’yı yasakladı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)