Togg'a faiz zammı

Togg'a "faiz" zammı

access_time30 Ağustos 2023 13:33
Yerli elektrikli otomobil Togg'un kredi faiz oranları artırıldı. Böylece, bankaların Togg'a özel olarak kullandırdığı yüzde 0.99 faiz oranı, yüzde 1.59'a yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizlerini artırma süreci ile bankalar da kredi faiz oranlarını yükseltmişti. Bu yükseliş Türkiye’nin yerli otomobili Togg için verilen özel kredide de faiz oranları arttırıldı. Kamu bankaları Togg'a özel taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99'dan yüzde 1,59'a yükseltti.

Nisan ayında satışa çıktığı dönemde fiyatı 953 bin TL ile 1 milyon 215 bin TL aralığında değişen T10X'in, kısa bir süre önce fiyatında artışa gidildi. Temmuz ayında fiyatı yüzde 27 oranında artış gösteren elektrikli otomobil, 1 milyon 207 bin TL ile 1 milyon 537 bin TL aralığında değişen fiyatlar ile sahipleri ile buluşuyor.

YÜZDE 50'SİNE KADAR KREDİ İMKÂNI

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre rakamlar, Togg satın alacakların aracın en fazla yüzde 50’sine kadar ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Hesaplamada Togg T10X'in en ucuz versiyonunu ele alırsak, 1 milyon 207 bin TL'lik otomobilin, BDDK kuralları çerçevesinde en fazla yüzde 50'sine kadar kredi kullanılabiliyor.

Togg'un kredi faiz oranlarında yapılan artışa rağmen, yerli otomobil için bankaların kullandırdığı kredi faiz oranının halen piyasadaki taşıt kredi faiz oranlarından düşük olduğunu da belirtmek gerek.

Bankaların taşıt kredilerindeki faiz oranı yüzde 2.65 ila yüzde 3.20 arasında değişiyor.

GÜÇLÜ VERSİYONUN DA FİYATI 2 MİLYON 329 BİN TL

Togg, T10X'in ilk etapta arkadan itişli ve tek elektrik motorlu versiyonunu satışa sunuyor. Otomobil, standart ve uzun menzilli olarak alınabilirken, 29 Ekim'den itibaren dört tekerlekten çekişli ve çift elektrik motorlu versiyon da satışa sunulacak.

320 kW güç üreten bu versiyonun, V2 donanım paketli ve uzun menzilli seçeneğinin fiyatı ise, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından yayınlanan Kasko Değer Listesi'ne göre 2 milyon 329 bin TL şeklinde.

Togg'da vardiya ikiye çıkıyor

 

Bakan Şimşek: Togg fabrikası çok etkileyici

 

İkinci el Togg vurgununa bakanlıktan sert müdahale!

 

Togg 2. el ilanları: Sıfır fiyatını aşma yasağına karşı teklif sistemi!

 

Bakanlar Kacır ve Şimşek, Togg fabrikasında

 

TOGG fiyatları güncellendi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)