Togg'un T10F modeli dünyaya tanıtılıyor

Togg'un T10F modeli dünyaya tanıtılıyor

access_time10 Ocak 2024 12:08
ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES 2024 fuarında, Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yeni modeli T10F tanıtıldı.


Togg'un T10F fastback modeli Las Vegas'taki CES 2024'te dünya sahnesine kaldırıldı
Togg, ABD'nin Las Vegas merkezinde başlayan dünyanın en büyük turistik elektroniği fuarı CES 2024'te yer aldı. CES 2022'de dünya çapında ses getiren Konsept Akıllı Cihaz (Transition Consept Smart Device) ile dünya markasını lansmanını yapan, CES 2023'te ise akıllı bir cihazdan fazlasını temsil eden Beyond X deneyimini yönetimiyle buluşturan TOGG, CES 2024'te ikinci akıllı cihaz T10F' yi dünya sahnesine çıkardı.

"T10F'yi 2025'ten itibaren kullanıcılarımızla buluşturacağız"

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, TOGG standında, uluslararası kabul edilen ve medya mensuplarının yer gösterimi açılış sunumunda yaptığı konuşmada, bu yılın üçüncü kez dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES'e katıldıklarını söyledi.

Fuarda, bütün faaliyet alanları kullanıcıları ile buluşturdukları ürün ve olayların zamanında ve gelecek kapasitelerini anlattıklarını dile getiren Karakaş, bunun yanı sıra ikinci akıllı cihazlar T10F ile dünya kamuoyunun karşısında çıktıklarını anlattı.

Karakaş, C segmentindeki ilk akıllı cihazlar T10X'in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış ikinci akıllı cihazlar T10F'yi dünya sahnesine çıkarmanın mutluluğunu belirttiğini kaydetti:

"27 Aralık 2019'da yapılan ön gösterimde tabloya ilişkin ilk ipucunu imzalayarak. Bugünse tasarımını güncelleyerek T10F adını taşıyan ikinci akıllı cihazımızı, günümüzün tasarım dinamiklerini gösteren ve sedan modellerinden olan ürünleri de karşılayan bir fastback olarak kullanıcılarımızın beğenisine sunduk. T10F'yi, 2025'ten itibaren Türkiye'den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız."

Karakaş, CES'te ikinci akıllı cihazların yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformu ve temiz enerji çözümlerini yönetim ile buluşturduklarını vurguladı.

Ayrıca Karakaş, T10X'in Avrupa'da ilk olarak Almanya'da yıl sonu itibariyle satışlarına başlayacağı aktarıldı.

600 kilometreye varan menzil seçeneği

Verilen verilere göre, Togg T10F, T10X gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli sermaye ve yeni kalan bir cihaz olarak öne çıkıyor.

2025 yılı içerisinde Türkiye'de, sonrasında Avrupa pazarı kullanıcıları ile buluşacak T10F, RWD (standart menzilli arkadan itiş), RWD (uzun menzilli arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak.

160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

Sadece bir cihaz değil aynı zamanda güç kaynağı

T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak sağlayan cihazlardan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

Bu teknoloji sayesinde Togg sahipleri akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecek.

Uzaktan güncellemeyle sürekli güncel kalmak

T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) sürekli kendini yenileyebilen sürüş destek sistemleri sayesinde sürüş konforu ve konforunu en üst seviyeye yükseltecek.

Euro NCAP programlarının tüm testlerinden en yüksek seviyede olan 5 yıldızlı alacak şekilde tasarlanan T10F, 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam yapısıyla her türlü yol yapısında güvenli bir yakıt tasarrufu sağlayacak.

Trafik işaret algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk özellikli akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine sahip olacak.

Kullanıcılar bu özellikle 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F'nin kontrolünü ilerleyebilecekler. Bu özellik V2 donanım özelliklerine sahip olan akıllı özellikler aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesi standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta dağılımı, sürücü dikkat dağılımı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park gösterimi özellikleri ile kullanıcılarla buluşacak.

​Dinamik , sportif ve modern

T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg DNA'sında stilistik özelliklerin korunduğu bir görünüme sahip. Cihazın stil organizasyonunda, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştirici hacimli arka tasarım dikkat çekiyor.

Yan çizgilere dinamik bir şekilde uzanan uzak noktalarda sportif bir görünüm kazandırılıyor. T10F'nin ön kısmında, sportif ön panel entegre edilmiş uzun, ince dönüş değişimi ile bir Togg imzası olan 'bumerang' yazılı gündüz farları yer alıyor.

Ön kayıt bağımsız MacPherson ve görünüm arkadan tamamen bağımsız entegre çok bağlantılı çözüm, T10F'nin sportif, dinamik bir tutuşla uyumlu, zarif bir sürüş deneyimine olanak sağlıyor.

​​​​​​Trumore dünyasıyla bağlantılı bir deneyim

Kullanıcılar T10X'te olduğu gibi T10F cihazında da Togg'un mobilite deneyimini yeniden tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla bağlantılı bir deneyim yaşanacak.

Sürücüler, Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik bir deneyimin parçası olacak.

Togg yeni modeliyle dünya sahnesine çıkıyor

 

Togg'un sistemlerinden doğrudan erişim

 

Togg yeni modelin ilk paylaşımı paylaşıldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)