Toyota’dan hisleri okuyacak otomobil

Toyota’dan hisleri okuyacak otomobil

access_time13 Kasım 2013 14:04
Japon devi Toyota FV2, Tokyo Motor Show'da tanıttığı geleceği şimdiden bugüne getirdi

Toyota’nın ilk olarak Tokyo Motor Show’da tanıttığı FV2, geleceğin otomobillerinde yeniliğin sınırlarını zorlayan türden bir araç. Toyota’nın ‘hayalgücü projesi’ FV2, sürücünün hareketleriyle yönlendirilecek, aynı zamanda sürücünün duygualarını okuma yeteneğine sahip olacak. Toyota, geleceğin yeşil dostu akıllı otomobillerinden birisi olması öngörülen FV2 hakkındaki bilgileri kamuoyuna sundu. Hidrojen yakıtla çalışan ve saatte 500 km hıza ulaşması planlanan FCV modelini 2015’te sunmayı hedefleyen Toyota, bilim kurgu filmlerinden fırlama yeni projesi FV2 ile akıllı otomobil alanında önemli bir atılım yapmak istiyor. Toyota’nın BBC’ye verdiği bilgiye göre, ‘FV2 birkaç yıl içinde kullanmaya başlayacağımız bir araçtan çok bir hayalgücü çalışması.’ Ancak FV2 projesinde geliştirilecek olan teknolojilerin 5-10 yıl içinde Toyota araçlarıyla sunulması planlanıyor. Wall Street Journal’ın verdiği bilgiye göre, sürücü vücut hareketleriyle FV2’yi sağa sola ve öne arkaya hareket ettirecek. Sürücünün hareketlerine uyumlu otomobil, sahip olduğu bilgisayar sistemiyle de sürücüyü an be an takip edecek. ‘HAYATA GEÇMESİ ZOR’ Toyota’nın ‘akıllı ulaşım sistemi’ adını verdiği bilgisayar teknolojisi, trafikteki diğer araçlarla iletişim kurarak her türlü tehlikeye karşı optimum güvenlik sağlayacak. Yapay zeka yazılımı da kullanacak olan Toyota, ortaklarıyla birlikte geliştirdiği ‘Toyota Heart Project’ teknolojisi sayesinde sürücünün ses tonu ve yüz hatlarını takip edecek, duygularını anlayabilecek. The Verge sitesinin verdiği bilgiye göre, sürücünün duygularını okuyarak FV2 en ideal güzergah gibi önerilerde bulunacak, ön camın rengini sürücünün ruh haline göre değiştirecek. BBC’ye yorum yapan IHS Automotive araştırma şirketinden Paul Newton, “FV2’nin hayata geçeceğini düşünmüyorum... Eğer öne eğilerek, yana yatarak hareket ettirecekseniz, bu esnada bir şeye çarparsanız ne olacak? Bu tür bir aracın günümüzün güvenlik seviyesindeki ortamanına çıkma olasılığı 0” ifadesini kullandı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)