Trafik cezanızı dolandırıcıya ödemeyin!

Trafik cezanızı dolandırıcıya ödemeyin!

access_time27 Kasım 2013 13:56
Trafik cezalarında yaşanan artış fırsatçıları harekete geçirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesini taklit eden siteler ortaya çıktı!
Trafik cezalarında yaşanan artış fırsatçıları harekete geçirdi. Trafik cezaları geçen yılın tamamında 1 milyar 106 milyon liraydı. Bu yıl ilk 10 aylık dönemde 1 milyar 311 milyon liraya ulaştı. Geçen yılın tamamının geçildiği trafik cezalarında yılın ilk 10 aylık dönemine göre de artış yüzde 47 oldu. Trafik cezalarında görülen bu artış üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini taklit eden siteler ortaya çıktı. www.trafikcezaodemesi.com gibi sitelerde Motorlu Taşıt Sorgulaması, kredi kartı ile ödeme formu bile bulunuyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu sitelerle ilgisi olmadığını duyurdu.

KREDİ KARTI GEÇERLİLİK TARİHİ İSTİYORDU
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden bir duyuruda bulunarak, vatandaşları uyardı. İnternet Vergi Dairesi ekranlarını kullanarak Motorlu Taşıt Sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme formu bulunduran Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası görüntülerinin taklit edildiğinin belirtildiği duyuruda, site ismi direkt verilerek, “www.trafikcezaodemesi.com benzeri tüm adreslerin Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi. Vatandaşların mağdur olmaması için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.gib.gov.tr adresine ulaşmaları istendi.
ERİŞİM ENGELLENDİ
www.trafikcezası.com sitesine de erişim engellendi. Yetkililer, bu sitenin aynı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine benzeyen bir site şeklinde dizayn edildiğini, GİB amblemine bile yer verildiğini belirterek, “Kredi kartı numarası ayrıca geçerlilik tarihi de isteniyordu. Bilgi de topluyor olabilirdi ama kredi kartı numarası ve geçerlilik tarihini istedikten sonra birçok işlem de yapılabilir. Vatandaşların sonunda özellikle ‘gov’ eki olan adresleri tercih etmeleri gerekiyor. Kamu kurumlarının internet sitelerinde ‘gov’ var. Kolay geliyor aramadan ‘motorlu taşıtlar vergisi ya da trafik cezası’ diye sorgulanıyor. Bu siteler hemen geliyor” dediler.

CEZALAR GEÇEN YIL ARTTI
Son dönemde hem trafik cezalarında yapılandırma gündeme gelmiş hem de trafik cezaları vatandaşlara peş peşe gelmeye başlamıştı. Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre trafik cezaları eylül ayında 163 milyon lira, ekim ayında da 164.9 milyon lira olarak gerçekleşti. Ekim ayı sonu itibariyle toplam trafik cezası 1 milyar 311 milyon lira oldu. 2013 yılının tamamı için ise tahmini hedef 1 milyar 110 milyon liraydı. Geçen yıl eylül ayında 89.7 milyon lira, ekim ayında ise 106.7 milyon lira ceza kesilmişti. 10 aylık dönemde trafik cezası 894 milyon liraydı. Bu durumda geçen yılın 10 aylık dönemine göre artış yüzde 47 oldu. Geçen yılın tamamında da 1 milyar 106 milyon lira gelir gelmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre de cezaların 4 milyon 805 bin 847’si sürücüye, 5 milyon 664 bin 755’i plakaya yazıldı. Polis ekiplerinin bu yılın ocak-ekim döneminde yaptığı denetimlerde, 10 milyon 83 bin 156 sürücünün kural ihlali yaptığı tespit edildi.(Radikal/Neşe Karanfil)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)