Trafik kazalarına maket polis aracı önlemi

Trafik kazalarına maket polis aracı önlemi

access_time22 Ekim 2018 07:18
İçişleri Bakanlığı, Türkiye’de kazaların en fazla oluştuğu 582 noktaya “maket polis aracı” yerleştirdi. Maliyeti bin 500 TL civarında olan maketlerle son bir yılda trafik kazalarında yüzde 17.4 oranında azalma sağlandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TBMM’de yaptığı açıklamada, maket polis araçlarına ilişkin şu bilgiyi verdi: “Her yıl ortalama Türkiye’de 1 milyon yeni araç trafiğe çıkıyor. Alınan bütün önlemlere rağmen hâlen yılda yaklaşık 7 bi kişi de hayatını kaybediyor. Günlük ortalama 20 kişiyi kaybediyoruz. ‘Kara nokta’ dediğimiz, kazaların ve özellikle ölümlü kazaların çok olduğu yerleri tespit ettik.”

582 ‘KARA NOKTA’

Tespit edilen 582 noktaya bu maket polis araçları konulduğunu kaydeden Ersoy “Bunları ışıklandırdık ve maket koyduğumuz yerlerde geçmiş yıllara göre son bir yıl içinde trafik kazalarında yüzde 17.4 azalma sağladık. Bakanlığımız açısından bu ciddi bir rakamdı. Buradaki iyi hâli görünce ülke geneline daha da çok yaygınlaştırmaya karar verdik” dedi.

YEREL İMKANLAR

Ersoy, şöyle devam etti: “Bunların hemen hemen tamamını yerel yöneticilerimiz yerel imkânlarla yaptılar, Bakanlıktan bir ödenek göndermedik. Ancak ortalama maliyetinin yaklaşık bin 500 lira civarında olduğu bilgisini uygulamayı yapan arkadaşlarımızdan aldık. Bizim gönderdiğimiz maket başına bir ödenek falan yok. Yerel yöneticilerimiz; kaymakamlarımız, valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız... Belediyeler, ortak orada biz ihtiyaçları tespit ediyoruz, onlar kendi bölgelerinde bu önlemleri alıyorlar.”

Ersoy’un açıklamasına karşılık CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “O zaman, maketin bu kadar etkili olduğu yerde eğitimi geliştirsek yani ille ceza yazarak insanları bir yerde zorunlu hâle, mağduriyete itmenin ne âlemi var?” diye sordu. (Milliyet / Bahar Atakan)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)