Trafik sigortasında ihbar 10 güne çıktı

Trafik sigortasında ihbar 10 güne çıktı

access_time02 Haziran 2015 10:29
Zorunlu trafik sigortasına ilişkin genel şartları yeniden düzenleyen uygulama dün hayata geçti
Bu kapsamda sigorta teminat türleri, “maddi zararlar teminatı”, “sağlık giderleri teminatı”, “sürekli sakatlık teminatı” ve “destekten yoksun kalma (ölüm) teminatı” olarak belirlendi.

Kaza nedeniyle mağdurun tedavisine başlanmasından itibaren mağdurun sürekli sakatlık raporu alana kadarki süreçte ortaya çıkan bakıcı ve tedaviyle ilgili diğer giderler, kaza nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler sağlık gideri teminatı kapsamında olacak.

Sağlık giderleri teminatı Sosyal Güvenlik Kurumu sorumluluğunda olacak, ilgili teminat dolayısıyla sigorta şirketinin ve güvence hesabının sorumluluğu da sona erecek.

Bununla birlikte, ilgili Terörle Mücadele Kanunu’nda belirtilen terör eylemlerinde ve bu eylemlerden doğan sabotajda kullanılan araçların neden olduğu ve Karayolları Trafik Kanunu’na göre sigortalının sorumlu olmadığı zararlar, teminat dışında olacak. 

Düzenlemeyle “eşdeğer” ve  “orijinal” parça tanımları da yapıldı. Kaza tarihine göre 3 yaşını geçmeyen motorlu araçlarda hasarlı parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinaliyle, bulunmaması halinde eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlardan alınan orijinal parçayla değiştirilecek.

Onarım masrafları, aracın olayın gerçekleştiği tarihteki değerini aşar ve aracın onarım kabul etmez hale geldiği tespit edilirse, tam hasara uğramış sayılacak. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, yeni genel şartlardan kaynaklı değişimlerin, maliyetleri ve fiyatları artırabileceğini belirtti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)