TÜMOSAN'dan '6 silindirli' işbirliği

TÜMOSAN'dan '6 silindirli' işbirliği

access_time19 Eylül 2013 16:28
6 silindirli yerli motor çalışmalarını sürdüren TÜMOSAN, FEV Türkiye ile işbirliğine imza attı
Ar-Ge çalışmalarını İTÜ Teknopark bünyesinde sürdüren TÜMOSAN, güç üniteleri ve araç sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesinde uluslararası kabul görmüş FEV Türkiye ile bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, TÜMOSAN markasına rekabet avantajı sağlayacak, markanın piyasadaki değerini ve pazar payını artıracak, traktörlerde kullanılan dizel motorların ihtiyaç duyduğu yüksek güç ihtiyacını karşılayacak altı silindirli dizel motor üretimi gerçekleştirilecek. Söz konusu işbirliği, altı silindirli dizel motor üretimine yönelik altyapının geliştirilmesini, tasarım, prototip ve sanayi çalışmalarının yapılmasını hedefliyor. Proje ekibinin neredeyse tamamının Türk olmasının avantajıyla motorun konsept tasarımı üç ay içerisinde tamamlandı ve detay tasarımı da devam ediyor. Motorun ilk ateşlemesinin ise Ağustos 2014’te yapılması planlanıyor.
TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, şirketin yeni motor ailesinin ilk ürününün 6 silindirli Faz-4 Dizel Motor olacağını belirtti. Öğün, “FEV ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projede know-how transferine büyük önem veriyoruz. Bu sayede motor ailemizin 3 ve 4 silindirli motorlarını TÜMOSAN Ar-GE ekibi tasarlayacak. Yeni motor ailemiz, pazar payımızın artmasına önemli katkı sağlayacak. Ulusaldan evrensele bir marka yaratmak vizyonumuzla Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik. Traktör üretiminde kendi motorunu kendisi üreten bir firma olarak Türk çiftçisine maliyeti çok yüksek olan ithal ürünlere kaliteli, yerli alternatifler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
TÜMOSAN Ar-Ge Motor Bölüm Müdürü Dr. Enishan Özcan ise FEV’de tüm kapıların kendilerine açık olduğunu belirterek, “Motor gücü, yakıt ekonomisi ve emisyon değerleri açısından zorlayıcı hedefler koyduk. İki ekibin uyumlu çalışması sayesinde şu ana kadar koyduğumuz tüm hedeflere ulaştık” dedi.
FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez de “Bu proje ile hem TÜMOSAN Ar-Ge ekibi, hem de FEV Türkiye ekibi büyüdü ve olgunlaştı. Almanya’dan aldığımız bilgi birikimi ve Türk mühendislerin yaratıcı çözümleri ile modern ve rekabetçi ürünler geliştirilmesine yardımcı oluyor” dedi.
Altay güç grubu geliştirme projesine de talip olan TÜMOSAN-FEV konsorsiyumu en güçlü aday konumunu yoğun yerli mühendislik ile geliştirilen 6 silindirli traktör motoru projesi ile pekiştirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)