Türkiye'de günlük planlamanın önemini öğrendim

"Türkiye'de günlük planlamanın önemini öğrendim"

access_time21 Aralık 2015 02:37
Mercedes-Benz Türk’ün CEO'su Seeger, Türkiye’nin gücüne inandığını belirtirken “gelişmeleri her gün yeniden ele alarak yönetmeyi" öğrendiğini söyledi
Mercedes-Benz Türk'ün başına 5 ay önce atanan Britta Seeger, otomotiv editörleriyle biraraya gelerek soruları yanıtladı. Levent Köprülü'nün konuyla ilgili Milliyet'te yer alan haberi şöyle:

Ağustos ayında Mercedes-Benz Türk’ün Direktörler Kurulu Başkanı olarak atanan ve son olarak Güney Kore’de görev yapan Britta Seeger, Türkiye’ye geldiğinde iki şey öğrendiğini, bunlardan en önemlisinin ise “meseleleri gün be gün ele almak” olduğunu söyledi. Türkiye’den yaptıkları yan sanayi alımlarının son dört yılda yüzde 100 dolayında arttığını kaydeden Seeger, üretimde artış sağlamanın da öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Göreve geldiğinden bu yana Türkiye’yi tanıma ve anlama süreci yaşadığını söyleyen Seeger, “Sonuçta yeni bir ülkede yaşamaya başladım. Türkiye’de iki şey öğrenmek gerekiyor. Birincisi meseleleri gün be gün ele almak gerektiği... Gelişimden bu yana bir seçim oldu, TL değer kaybetti vs. Her gün, günlük bir mücadele vermeniz gerekli. Tek yapmamız gereken, gelişmeleri her gün yeniden ele alarak yönetmek” dedi. İkinci önemli konunun da, “Türkiye’nin gücüne inanmak” olduğunu belirten Seeger, “Herkes Türkiye’nin gücüne inanıyor. Ben de inanıyorum. Türkiye hep zorluklardan geçmiş ama hep atlatmış. Bunun, Türkiye’nin bir gücü olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Yatırımlara devam

Türkiye’nin, Daimler dünyasında çok önemli yere sahip olduğunu hatırlatan Britta Seeger, bu yüzden önümüzdeki dönemde yatırımlarını sürdüreceklerini, ilk hedefleri arasında, üretimdeki varlıklarını artırmak olduğunu söyledi.

Stuttgart’ta yakın zamanda gerçekleşen toplantıda, Türkiye’de Ar-Ge yatırımlarının artırılmasının da gündeme geldiğini anlatan Seeger, “Mercedes, Türkiye’de dayanıklılık testleri yapıyor. Başka hangi Ar-Ge fonksiyonlarını Türkiye’ye taşıyabileceğimizi araştırıyoruz. Ayrıca, buradaki yetenek havuzunu iyi kullanmak istiyoruz” dedi.

Seeger, Daimler’in Türkiye’de yan sanayi firmalarından alımlarının da arttığına dikkat çekerken, 4 yılda 160 milyon euro’dan 2014’te 1 milyara ulaştığını, ileride daha da genişleyeceğini anlattı. Bunun 320 milyon euro’luk bölümünü Mercedes-Benz Türk, kalanını ise Mercedes’in Almanya’daki tesisleri kullanmış.

Vergi artarsa, B planı yok!

“Arkadaşlarımın söylediğine göre, özellikle yıl sonunda Türkiye’de önceden haber verilmeden birden bire vergi zammı yapılabiliyormuş” diyen Seeger, mümkün olduğunca buna hazırlıklı olmaya çalışacaklarının altını çizdi. Hükümetin öngörülebilir bir politika izleyeceğini ümit ettiğini ifade eden Seeger, “Ancak açık bir B planımız yok” dedi.

Mercedes’in, 1.6 lt hacimli motorlu C-Serisi’yle pazar payını artırdığını, Otomobilde yıllık 30 bin adede yaklaştıklarını hatırlatan Seeger, “Binek araçlar bizim için önemli bir güç. Geçmişte merkezden özel hacimli motorlar talep edemiyorduk. Artık bunu yapabiliyoruz. Bu bile, Türkiye’nin Daimler dünyasında ne kadar önemli hale geldiğini gösteriyor” diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

access_time09 Mayıs 2024 10:07

İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyen ve olan kişilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

ABD, Çin'den Conneted Car - Bağlantılı Araç ithalatını yasaklayabilir

ABD, Çin'den Conneted Car - Bağlantılı Araç ithalatını yasaklayabilir

access_time09 Mayıs 2024 07:04

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada Çin'den otonom sürüş özellikli, bağlantılı araçların ithalatını yasaklayabileceğini açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)