Türkiye'deki 13 istasyondan biri Shell'in

Türkiye'deki 13 istasyondan biri Shell'in

access_time21 Kasım 2015 13:12
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem:"Türkiye'deki 13 bin istasyondan bin tanesi Shell'in.Normal istasyondan 3 kat daha fazla satış yapıyoruz" dedi.
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye'deki 13 bin istasyondan bin tanesi Shell'in. Bunun denk geldiği oran yüzde 8 ama istasyon satışlarında pazar payı yüzde 20. Shell istasyonu normal bir istasyondan 3 kat daha fazla satış yapıyor" dedi. 

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erdem,"Pazar payında Petrol Ofisi bir kaç puan öndedir. İstasyon yapısı olarak Opet ve Shell birbirine yakın seyretmekte. Akaryakıt sektörü, rekabet alanını seven bir sektör. Akaryakıt sektöründe sorumluluklarını yerine getirilmesi için düzenlemeler önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak arama projelerinin Diyarbakır'da başlatıldığını söyleyen Erdem, "2011 yılı sonunda Türkiye'deki arama faaliyetlerine başladık. Diyarbakır'ın kuzeyinde bir alanda kayaçlarda yapılan arama çeşidi idi. Sahadaki çalışmalar bitti ve kuyular açıldı. Çalışmalarımız daha sonra ağırlaştı" dedi. 

TPAO ile Karadeniz'de süren sismik çalışmaların Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Gemisi ile yapıldığını belirten Erdem, çalışmaların zamanında, emniyetli ve güvenli bir biçimde tamamlandığını dile getirdi. 

Sonrasında kıyıdan 100 km açıkta 2 bin metreyi geçen bir arama kuyusu açıldığını ve sonuçların Diyarbakır'daki gibi değerlendirildiğini aktaran Erdem şunları kaydetti: 

"Akaryakıt dağıtım piyasası ile ilgili önemli bir vergi toplama sorumluluğu var. Şu anda 90'ın üzerinde dağıtım firması mevcut. Akaryakıt sektörü çok farklı müşteri tipleri olan bir sektördür. Gerek tüketim kanalının gerekse aynı kanalın tüketicilerin düzenleme ve uygulamalarının buna imkan verecek şekilde olması lazım. 

Dünyada enerjiye olan ihtiyaç artıyor. Bu talebin içerisinde taşıtlar önemli bir yer tutuyor. Enerji aynı zamanda refah ve ekonominin büyümesi ile de orantılı bir seyir göstermekte. Ulaşıma baktığımızda dünya genelinde farklı enerji türleriyle belli bir noktaya gidiliyor. Bizim bakış açımız da bunun tek bir enerji çeşidi ile olmadığı yönünde."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)