Türklerin gözdesi Meksika

Türklerin gözdesi Meksika

access_time23 Mart 2015 11:23
Küresel otomotiv üreticilerinin yeni gözdesi Meksika, Türk yatırımcılarının da radarına girdi
Otomotiv dünyasının yeni yıldızı olma yolunda ilerleyen Meksika, Türklerin yatırım radarına girdi. 2020'de Amerika ve Kanada'nın üretimini sollaması beklenen Meksika'ya yatırım yapan Türk otomotiv yan sanayi firmalarının sayısı arttı. Orhan Holding ve Murat Ticaret'ten sonra Standard Profil de Meksika'da yatırım yaptı. Otomotiv yan sanayisinde sızdırmazlık profili üretimi gerçekleştiren Standard Profil, 36 milyon dolarlık yatırımla 10'uncu fabrikasını Meksika'da açtı. Standart Profil'in Türkiye'de, İspanya, Çin, Fas, Güney Afrika, Bulgaristan'da tesisleri bulunuyor.

Standard Profil CEO'su Turhan Semizer, son teknoloji ile donatılan Meksika fabrikasının Volkswagen ve Audi markaları için üretime başladığını söyledi. Meksika'nın, Kuzey Amerika'da üretim yapan General Motors, Honda, Toyota gibi otomotivin devleri için stratejik bir üretim üssü olduğunun altını çizen Semizer, "Avrupa'da pazar payımız yüzde 20'nin üzerinde. Avrupa'nın ikinci büyük üreticisiyiz. Bu başarımızı Kuzey Amerika'ya taşımak istiyoruz" dedi.

İKİ FABRİKASI VAR

Bursa merkezli Orhan Holding bünyesindeki Nobel Automotive, 2013'te Meksika'da fabrika satın almıştı. Satın alma ile Meksika'daki fabrika sayısını ikiye çıkartan Nobel, Sabinas'taki yeni tesiste hidrolik direksiyon sistemleri için hortum üretecek. Fabrikanın ana müşterisi GM. Meksika'yı keşfeden Türk otomotiv yan sanayi firmalarından bir diğeri olan Murat Ticaret ise, Meksika'daki yatırımını 2013'te tamamladı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)