Türkmenistan'da siyah araba yasaklandı

Türkmenistan'da siyah araba yasaklandı

access_time04 Şubat 2015 09:49
Türkmenistan kötü şans getiriyor diye koyu renkli otomobil kullanımını yasakladı
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, ülkesinde koyu renkli otomobil kullanımı ve ihracatını, kötü şans getirdiği gerekçesiyle durdurdu.
 
Türkmenistan’da Ocak ayı sonunda Dubai’den getirilmek istenen iki siyah otomobilin sahiplerine gümrükte, “Beyaz araba alın, beyaz şans getirir” tavsiyesinde bulunuldu. Türkmenbaşı Kurbankulu Bedirmuhammedov yeni yılda koyu renk otomobillere binilmesini yasakladı. Habere konu olan otomobillerin ithalatçıları, “Her yıl başka bir şey yasaklıyorlar. Motor kapasitesi 3.5 litrenin üzerinde araçlar, siyah camlı araçlar, 1 yaşından büyük araçlar, süper lüks araçlar, şimdi de siyah yasaklandı” diye yakındı. Başkent Aşkabat’ta da artık siyah araçların muayenelerinin yapılmadığı belirtiliyor.
 
Rus RIA Novosti haber ajansı, birkaç ay önce Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhamedov’un beyaz bir limuzin makam aracı kullanmaya başlamasıyla, ülkenin tepe 160 devlet görevlisinin de siyah makam araçlarını beyaza çevirdiğini yazmıştı. Yeni kısıtlamanın bununla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Türkmenistan’da bir aracı boyatmak yaklaşık 2 bin dolar tutuyor.
 
Beyaz şans getirir
 
Beyazın şans getirdiğini savunan Türkmenler, yeni uygulanan düzenlemelerle Aşkabat’taki birçok binayı mermerle kaplayarak, başkenti bir beyaz şehre çevirmek istiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)