Tweet geri adım arttırdı

Tweet geri adım arttırdı

access_time06 Temmuz 2013 06:52
Sürücü belgelerine son kullanma tarihi verip, yenileme ücreti fahiş fiyat olunca ortalık karıştı...
Büyük tartışma, hükümetin devreye girmesiyle son buldu. Değiştirilecek her yeni sürücü belgesi için öngörülen 101 Tl’lik bedelin, yaklaşık 15 Tl’ye, yani sürücü belgesinin maliyetine düşürülmesi kararı alındı.
Yasa teklifindeki, sürücülere ehliyetlerini değiştirmek için mali yük getirecek bu eksikliğini gündeme getirmesi üzerine, sosyal medyada teklif aleyhine kampanyalar başlatıldı. Twitter’da başlatılan “ehliyetiçin101TLvermem” kampanyası büyük destek buldu ve dünya çapında “trend topic” haline geldi. Sosyal medya kampanyalarına ilk tepki Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Şimşek, Twitter’dan yürütülen yasa teklifi aleyhindeki kampanyalara yine Twitter’dan yanıt verdi. Bakan Şimşek attığı tweet’te, “Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek! Ama ücret maliyetin altında olmayacak” ifadesini kullandı.

ÖNERGEYLE DÜZELTİLECEK

Mehmet Şimşek’in twitinin ardından, Ak Parti TBMM Grubu da harekete geçti. AK Parti adına verilmesi planlanan değişiklik önergesi ile, ehliyet değiştireceklerin yeni sürücü belgesi için “değerli kâğıt bedeli” ödemelerinin de önüne geçilecek. Mevcut sürücülerin, yeni belgenin sadece “maliyetini” ödemeleri hükme bağlanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Lütfi Elvan, 5 TL’lik maliyetin mevcut çipsiz ehliyetlerin maliyeti olduğunu, yeni ehliyetlerin çipli olacağını, bunun maliyetinin de bu rakamdan biraz daha yüksek olacağını söyledi. Çipli ehliyetlerin maliyetinin de yaklaşık 15 TL olacağı ifade ediliyor. Elvan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, ehliyet değiştireceklerin yeni sürücü belgesinin sadece maliyetini ödemesine ilişkin değişiklik önergesinin de hazırlandığını, yasa TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken verileceğini vurguladı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan teklifin, 24. maddesinde verilecek önergeyle söz konusu indirimin yapılması sağlanacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)