Uber CEO'su Londralılardan özür diledi

Uber CEO'su Londralılardan özür diledi

access_time27 Eylül 2017 13:02
Uber'in yeni patronu Dara Khosrowshahi, taksi uygulaması hataları nedeniyle Londralılardan özür diledi

Silikon Vadisi şirketi, değişiklik yapma sözü verdi.İngiliz başkentinin ulaşım regülatörü, geçen hafta Uber'in taksi hizmeti sunmak için uygun olmadığını ve operasyonun lisansını yenilememeye karar verdiğini açıklamıştı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, önümüzdeki Pazartesi günü Transport for London (TfL) 'nin CEO'su ile birlikte Uber CEO'su Khosrowshahi ile görüşecek.

Kentin toplam özel kiralık araç sayısının üçte biri olan uber'in 40.000 sürücüsü, temyiz süreci tükenene kadar birkaç ay sürecek yolcuları almaya devam edecek.

Londra polisi, bu yıl, Goldman Sachs ve BlackRock'un desteklediği uygulamanın, cinsel saldırılar da dahil olmak üzere ciddi suçları ifşa etmediğini ya da bildirmek için çok uzun sürdüğünü ve bu durumun halkı risk altına sokduğundan şikayet etti.

Khosrowshahi ise bu iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Bu doğru ... Yol boyunca yanlış olan şeyleri yaşıyoruz. Uberglobally'daki herkes adına, yaptığımız hatalar için özür dilerim. Bu karar Londra'daki milyonlarca kişi adına temyiz edilecek, ancak bunu değiştirmek zorunda olduğumuz bilgisi ile de yapacağız" dedi.Uber'in Birleşik Krallık başkanı Fred Jones ise firmanın olayları nasıl daha iyi raporlayabileceğini öğrenmek için polisle birlikte çalıştığını söyledi.
Jones, BBC radyosuna verdiği demeçte, "Onları anladığımızda, onlarla birlikte yapmamızı istediği şeyin ne olduğunu ve nasıl ilerleyebileceğimizi anlamamız için birlikte çalışabiliriz, bundan sonraki önemli adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)