Uluslararası Otomobil Fuarı bugün Münih'te başlıyor

Uluslararası Otomobil Fuarı bugün Münih'te başlıyor

access_time07 Eylül 2021 09:11
Her yıl binlerce otomobil severin ve otomobil üreticisinin buluştuğu Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA Mobility), Almanya’nın Münih kentinde başlıyor. Korona virüs aşısı olmuş, Kovid-19 geçirmiş veya PCR test sonucu negatif olan kişiler fuara girebilecek.

Uluslararası Otomobil Fuarı bu yıl ilk defa Münih'te yapılacak. 70 yıldan bu yana Frankfurt kentinde yapılan fuar, yeni bir konsept kapsamında kapılarını otomobil severlere açıyor.

Sadece otomobil fuarı olarak değil bir trafik fuarı olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğin ismi de bu kapsamda IAA yerine IAA Mobility olarak değiştirildi. Basına yansıyan haberlere göre ziyaretçi sayısının yıllardır azalmasından ve klasik otomobil şovunun formatına yönelik eleştirilerin artmasından sonra fuarın formatında değişikliğe gidildi.

Fuarda otomobil üreticilerinin yeni araçlarını tanıtmalarının dışında, iklim değişikliği, çipler ve robot taksiler gibi konular ele alınacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açılışını yapacağı fuara otomobil markaları, bisiklet markaları, teknoloji ve tedarikçi endüstrisindeki bazı firmalar dahil olmak üzere 700 şirket katılıyor.
Ziyaretçiler 250 aracı inceleyip test sürüşü yapabilecek. 4 sahnenin kurulacağı fuarda 500 konuşmacı sahne alacak.

Yıllardır Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) tarafından Almanya‘nın Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı, bu yıldan itibaren Münih kentinde iki yılda bir düzenlenmeye devam edecek.
Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde alınan önlemler dolayısı ile aşılanmış, Kovid-19 geçirmiş veya PCR test sonucu negatif olan kişiler fuara girebilecek.

Fuar 7-12 Eylül arası ziyaret edilebilecek.

Yerli Tragger, otonom test sürüşlerine hazırlanıyor

 

'ÖTV indirimi sonrası' için soruşturma sonuçlandı!

 

Küresel ısınma lastik tercihini değiştirdi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)