Üretim için geliyorlar!

Üretim için geliyorlar!

access_time22 Eylül 2013 07:20
Hangi ülkedeki fabrikasını kapatıyor? Neden Türkiye'ye geliyor..
Büyük altyapı projeleri ve hitap ettiği dış pazarlar dolayısıyla dünya iş makineleri devlerinin mercek altına aldığı Türkiye’ye bir yıl içindeki son ziyaret Hyundai’den geldi. Türkiye’de Kibar Holding’le ortak otomotiv yatırımı bulunan Hyundai’nin ağır sanayi grubu Hyundai Heavy Industries’in (HHI) Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Makineleri Grup Başkanı Byeong-Ku Choe, “Bulgaristan'da elektrik motorları parçaları üreten fabrikamızın kalitesi iyi değil. Onu Türkiye'ye taşımak istiyoruz” dedi. HHI'nin Bulgaristan'daki fabrikası transformatörler, regülatörler, güneş enerjisi panelleri ve bunların parçalarını üretiyor. Choe, toplam 650 istihdamla yapılan üretimin tamamının mı yoksa bir kısmının mı Türkiye’ye kaydırılmasının düşünüldüğünü şimdilik söylemedi.
PAZARLARINIZIN STANDARDI EK YÜK
Hyundai, iş makineleri alanında dünyanın lider şirketleri arasında bulunuyor. Bir diğer dünya devi Caterpillar de önce Türkiye’de yatırım yapmak istediğini açıklamış, ardından planlarını ertelemişti. Bir diğer büyük şirket JCB’nin Yönetim Kurulu Başkanı da Türkiye’yi ziyaret ederek inceleme yapmıştı. Türkiye’deki distribütörü HMF İş Makineleri’yle işbirliklerinin 20. yılı için Türkiye’ye gelen Choe, Türkiye'de iş makineleri fabrikası kurmak istedikleri ama henüz erken olduğu mesajını verdi. Choe, “Bir fabrika kurmak için yıllık en az 2 bin adet üretim şart. Türkiye’nin toplam pazarı ise yıllık 10 bin adet civarında. Pazar böyle büyümeye devam ederse 2-3 yıl sonra yatırım planı gündeme gelir” dedi.
‘BREZİLYA YATIRIMI POLİTİKAYA BORÇLU!’
HHI, geçtiğimiz nisan ayında Brezilya'da 175 milyon dolar yatırımla iş makineleri fabrikasını devreye soktu. Türkiye ile Brezilya'nın benzer yapıda olduklarını, neden bu ülkeyi tercih ettiklerini sorduğumuz Choe, şu yanıtı verdi: "Türkiye'yi düşünmüyor değiliz ama Brezilya'nın pazar büyüklüğü böyle bir yatırımı kaldıracak seviyede bulunuyor. İkinci bir neden de Brezilya'da politik durumun her an değişken olabilmesi. Vergiler bakımından avantajlı bir dönem yaşanıyorken bunu kaçırmak istemedik. (SEÇKİN ÜREY -Haberturk)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)