Üretimde ihracatla Gaz’a basacak

Üretimde ihracatla Gaz’a basacak

access_time05 Ocak 2015 09:59
Rusya’nın önemli ticari araç markası Gaz’ın Türkiye’deki üretimi, 2015’te hızlanmaya başlayacak
Yıl ortasında yeni versiyonların üretimine de başlayacak olan Gaz Türkiye, DoğuAvrupa ülkelerine ihracatla da hızlanmayı planlıyor. Türkiye distribütörü Mersa Otomotiv’in ortaklığında Türkiye’de üretim yapan Gaz, geçtiğimiz aylarda yeni modeli Gazelle Next’in üretim ve satışına başlamıştı. Sakarya’daki tesise yapılan toplam yatırım miktarının, bu yıl yapılacak ek yatırımlarla 30 milyon euro’ya ulaşması planlanırken, üretim adetlerinin de artırılması öngörülüyor. Yılın ikinci yarısından itibaren Gazelle Next’in “Panelvan” ve “Minibüs” versiyonlarını da üretmeye başlayacak tesis, kapasitesini 3 bin adet ve iki vardiyaya kadar çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye köprü olacak

Gaz Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, geçen yıl ihracat da dahil olmak üzere 1500 adede yakın üretim gerçekleştirdiklerini belirtirken, Bulgaristan, Makedonya ve Irak’a araç gönderdiklerini söyledi.

Yılın ikinci yarısından itibaren Polonya, Sirbistan, Slovenya’nın yanı sıra Almanya pazarının da devreye girmesini beklediklerini kaydeden Tiryakioğlu, “Rusların bu konudaki çabaları sürüyor. Bu ülkelerde gerekli oluşumları tamamlamak üzereler. Bu ülkelere Türkiye’den ihraç edeceğiz. Hem üretim kalitemiz hem de ülke olarak konumumuz, bize bu fırsatı sundu” dedi. Rus şirketin, bu konuda çabalarını sürdürdüğünü hatırlatan Tiryakioğlu, bunun, kapasite artırımını da beraberinde getireceğini, amaçlarının iki vardiyaya çıkmak olduğunu kaydetti.

Tiryakioğlu, “2017’ye kadar yıllık 3 bin 500 ve üstü üretim hedefimiz var. Ayrıca belki 3.5 tonluk modeli de getirebiliriz. Bunu şimdilik düşünüyoruz. Üretimde yerlilik sürekli artıyor. Yüzde 40’lara ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

‘Biz aracı oluyoruz’

Yerli katkı konusunda hassas davrandıklarını, Rusya tarafının da bu konuda istekli olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “Türkiye’den daha fazla firmayla çalışmak için çaba gösteriyoruz. Bununla birlikte çalıştığımız yan sanayi firmalarını Rusya’daki ana şirkete de öneriyoruz. Onların da Türkiye’den yan sanayi firmalarıyla çalışma isteği var. Bir anlamda aracı oluyoruz” ifadesini kullandı.

Yurt içindeki satışlarının da giderek arttığını anlatan Cengiz Tiryakioğlu, yeni modellerle birlikte adet ve paylarının yükseleceğini söyledi. Tiryakioğlu, “Panelvan ve Minibüs ile daha fazla segmente girebileceğiz. Bu da rekabetçiliğimizi artıracak” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)