Uzakdoğu'nun güçlü yakışıklısı

Uzakdoğu'nun güçlü yakışıklısı

access_time14 Mayıs 2013 15:19
Hyundai i30 ilk görüşte aşk bu olmalı. Güney Koreli ancak görüntüsü Avrupai
Gökhan TAŞÇI - OTOMOBILSAYFASI.COM
gtasci@otomobilsayfasi.com

Bu haftaki test aracımız Hyundai i30. Hyundai yeni nesil araçlarıyla kendisini aşmış durumda. Hyundai i30 gösterişi, donanım yeterliliği, güvenlik önlemleri ve kalitesiyle imajını güçlendirdi.
Avrupalı rakipleriyle rahatlıkla yarışacak seviyeye çıkan i30 bir önceki kasasıyla karşılaştırılmayacak kadar güzel.

GÜÇLÜ GÖRÜNTÜSÜ CEZBEDİYOR

Otomobilin dışına bakıldığında kaslı görüntüsü dikkat çekiyor. Şişkin kaslı ön çamurluklar, akıcı bir dizayna sahip kaput, LED gündüz farlarıyla her daim dikkat çeken görüntüye sahip. Yandan baktığımızda ise yükselen bir eğim sahip. Geceleri ışık paketi ile adeta bir yıldız gibi size nerede olduğunu gösteriyor. Arka plandan bakıldığında ise ön paneli aratmayacak kadar şık tasarıma sahip. Aracın dış görüntüsü albenisini katlıyor. Avrupalı rakiplerinin dizayn olarak çıtasını yakalamış olan Hyundai i30, trafikte görselliği ile dikkat çekiyor.

ŞIKLIK VE SADELİK

İç ortamda Hyundai malzeme kalitesini oldukça üst seviyelerde tutmuş. Plastik kalitesi, deri-kumaş karışımı koltuklar, elektrik destekli sürücü koltuğu ve ön konsolda yer alan dizayn i30'u sınıfındaki diğer otomobillere kıyasla bir tık ileri taşımı durumda. Ön konsolda bazı markalarda olduğu gibi tuş karmaşasına yer vermeyen Hyundai i30, gösterişli havalandırma difüzörleri, sade iklimlendirme paneli, USB,  12 voltluk elektrik çıkışı, devamında ise elektrikli el freni, saklama gözü ve kolçakla orta kısmı tamamlıyor. Fonksiyonel direksiyonu ile hemen herşeyi direksiyondan kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca değişken direksiyon modu ile normal, spor ve konfor modlarında sürüş keyfini tadabiliyorsunuz. Direksiyondaki tuşların hassas olması nedeniyle zorluk yaşayabilirsiniz...

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Euro Ncap testlerinden en yüksek puan olan 5'i alan Hyundai i30, güvenlikten de ödün vermiyor. ABD+EBD, TCS, HBA, ESP ve VSM gibi güvenlik önlemleri bulunan i30'da sürücü, ön yolcu, ön ve yan hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı bulunuyor. Sürüş esnasında da güvenli olduğunu hissettiren i30, güvenlik önlemlerinden başarıyla geçmiş durumda.

KALBİNDE 1.6 BENZİNLİ MOTOR YATIYOR

Test aracımız tiptronik vitesli ve 1.6 benzinli GDI motora sahipti. Kalkışlarda ve yolda giderken sarsıntısız vites geçişleri sağlayan şanzumana güçlü torkuyla GDI motor eşlik ediyor. Vites geçişlerindeki devirlenme i30'un gücünü çok net bir şekilde belli ediyor. Sürüş karakteristiği akıcı olan i30'da lastik sesinin kabine biraz fazla girmesi rahatsızlık verebiliyor. Yüksek süratlerde viraj kabiliyeti ve i30'un yakıt sarfiyatı şahane. Şehir dışında 100 kilometrede 5.8 litre, şehir içinde yoğun trafikte 100 kilometrede 9.2 litre harcayan i30, benzin fiyatının yüksek olduğu ülkemizde gayet cimri davrandı.

Hyundai i30'u bir bütün olarak ele alırsak estetik dış görüntüsü, kabindeki malzeme kalitesi, motor gücü ve yakıt verileriyle sınıfının önde gelen otomobillerinden biri olduğunu ispat etti. Trafikte ilerlerken gözlerin üstünüzde olmasını sağlayan Hyundai i30'a 44 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz...
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)