Volkswagen madenlere yatırım yapacak

Volkswagen madenlere yatırım yapacak

access_time17 Mart 2023 09:08
Volkswagen, küresel batarya tedarikçisi olmak için madenlere yatırım yapacak.

Volkswagen'in teknolojiden sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Schmall, Volkswagen'in batarya hücrelerinin maliyetini düşürmek, kendi talebinin yarısını karşılamak ve üçüncü taraf müşterilere satış yapmak için madenlere yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Schmall, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisinin batarya ünitesi PowerCo'nun sadece Volkswagen'in kendi ihtiyaçları için üretmekle kalmayıp, küresel bir batarya tedarikçisi olmasını istediğini bildirdi

PowerCo, ABD'li otomobil üreticisinin Avrupa'da Volkswagen'in elektrikli MEB platformunda inşa ettiği 1,2 milyon araç için Ford'a hücreler teslim ederek işe başlayacak.

Uzun vadede Volkswagen, Schmall'a göre üretim kapasitesinin çoğu Avrupa ve Kuzey Amerika'da olmak üzere küresel bataryaihtiyacının yarısını karşılayacak kadar batarya üretmeyi planlıyor.

Schmall, "Hammadde darboğazı madencilik kapasitesi, bu yüzden doğrudan madenlere yatırım yapmamız gerekiyor" dedi.

Volkswagen'den 180 milyar euro yatırım planı

 

Volkswagen teslimatlarına çip darbesi

 

Volkswagen üretimi aralıklarla durduracak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta çifte zam yolda

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta çifte zam yolda

access_time08 Haziran 2023 08:48

Dün 1,36 lira zam gelen motorin grubuna yeni bir zam haberi daha eklendi. 9 Haziran cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin ve benzine zam bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi finali için bazı yollar trafiğe kapatılacak

Şampiyonlar Ligi finali için bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time07 Haziran 2023 13:08

İstanbul'da 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finali nedeniyle 7-11 Haziran'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Tesla Model 3'lere vergi teşviki

Tesla Model 3'lere vergi teşviki

access_time06 Haziran 2023 22:56

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlar vergi teşvikinden yararlanabilecek

Motorine zam geliyor!

Motorine zam geliyor!

access_time06 Haziran 2023 08:37

Geçen hafta benzine gelen zamların ardından motorinde 7 Haziran çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,36 lira zam bekleniyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)