VW, dizel skandalı görüşmeleri başladı

VW, dizel skandalı görüşmeleri başladı

access_time02 Ocak 2020 14:29
Alman otomobil üreticisi Volkswagen dizel araçların neden olduğu aşırı kirlilik nedeniyle kendisine dava açan Alman araç sahipleriyle yaşanan anlaşmazlığı çözüme kavuşturmak için görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Volkswagen 2015 yılında dizel araçlardaki aşırı kirlilik seviyelerini gizlemek için manipüle edilmiş motor yönetim yazılımı kullandığını kabul etti ve bu nedenle hakkında bir dizi soruşturma ve dava açıldı.

Volkswagen "Volkswagen ve Alman Tüketici Örgütleri Federasyonu vzbv, anlaşmazlığın çözüme kavuşturulmasıyla ilgili görüşmelere başlamayı kabul etti" dedi.

Volkswagen ayrıca "Görüşmeler çok erken bir aşamada ve çözüme gideceğine dair bir garanti yok. Her iki taraf da görüşmelerin gizli kalması konusunda anlaştı" dedi.

Alman tüketiciler, VW'den tazminat alma konusunda ABD'deki araç sahiplerinden daha az başarılı oldu çünkü Alman otomobilleri dizel skandalının ardından yola uygunluk belgelerini kaybetmedi.

Almanya'da VW'nin dizel araçları, müşterilerin araç motoru yönetim yazılımının güncellenmesini kabul etmeleri halinde yola uygunluk belgelerini korudu. VW bu sayede Almanya'da sattığı sorunlu dizel otomobiller için tüketicilere tazminat verirken diğer ülkelerdekinden farklı bir yol izleyebildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)