VW’nin Türkiye yatırımına Bulgaristan’dan büyük tepki

VW’nin Türkiye yatırımına Bulgaristan’dan büyük tepki

access_time04 Ekim 2019 08:15
Volkswagen’in yeni fabrika yatırımı için nihai kararını Türkiye’den yana kullanması güçlü adaylardan biri olan Bulgaristan'da büyük hayal kırıklığı ve tepki ile karşılandı

Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW), uzun süredir gündemde olan yeni fabrika yatırımı için nihai kararını Türkiye’den yana kullanması ve fabrikanın Manisa’da kurulacağının kesinleşmesi güçlü adaylardan biri olan Bulgaristan'da büyük hayal kırıklığı ve tepki ile karşılandı.

Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Rossen Plewneliew, bugün düzenlenen bir etkinlikte verdiği röportajda; VW’nin kararını Türkiye’den yana vermesinin ülkede ülkede hayal kırıklığı ve öfke ile karşılandığını dile getirerek, yatırım konusunda iki güçlü aday olan Bulgaristan ve Türkiye arasında rekabet koşullarının adil olmadığını öne sürdü.

VW yerine Hyundai Bulgaristan’a gidebilir

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislaw Dontschew ise VW’nin yerine başka bir otomotiv üreticisinin önümüzdeki iki-üç yıl içerisinde Bulgaristan'a yatırım yapmasını beklediklerini ifade ederek, Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov’un Eylül ayında Güney Kore’deki bir ziyareti sırasında Hyundai’nin Bulgaristan’a yatırım yapması konusunda önemli görüşmeler yaptığını söyledi.

VW, Türkiye’de yılda 300 bin araç üretecek

Bilindiği gibi Bulgaristan, Türkiye ile birlikte VW’nin yeni fabrika yatırımı konusunda en güçlü iki adaydan birisiydi. Ancak özellikle son birkaç haftadır Alman markanın yatırım kararını Türkiye’den yana kullandığı konuşuluyordu. Dün ise VW’nin Manisa merkezli Türkiye birimini kurduğu ortaya çıkmış, böylece yatırım için Türkiye’nin seçildiği kesinleşmişti. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgiye göre, 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile ‘Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ unvanlı şirketin startı verildi.

Yaklaşık 1.4 milyar euroya mal olacağını belirtilen tesisin Doğu Avrupa pazarı için VW Passat ve Skoda Superb benzeri modellerden yılda 300 bin araç kadar üretileceği konuşulurken, fabrika inşaatının 2020 sonu, üretimin ise 2022 yılında başlaması bekleniyor. Tesisin Manisa ve çevresinden 4 bin kişiye istihdam yaratacağı öngörülüyor. (Dünya / Aysel Yücel)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Aydın Özpetek04 Ekim 2019 17:54Adamlar kıskanlıçlığından çatlayacaklar :D

    (%0) (%0)
  • ali04 Ekim 2019 16:31hoşnut değiller tabi bize kaptırdılar :D

    (%0) (%0)