Yakıtsız motor için sponsor arıyor

"Yakıtsız motor" için sponsor arıyor

access_time28 Ocak 2015 17:49
Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık çalışması sonucu, yakıt gerektirmeden çalışan motor üretilebileceğini öne sürdü
Gürbüz:  "Üniversitelerde gösterdiğim öğretim üyeleri bu projede bir yanlış bulamadılar  ancak destek de vermediler". Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık  çalışması sonucu hiçbir yakıt gerektirmeden, düşük bir başlama enerjisiyle sonsuz  enerji üretebileceğini öne sürdüğü motor projesi için sponsor arıyor.

Gürbüz yaptığı açıklamada, Yıldız Teknik  Üniversitesi'nden 1976'da mezun olduğunu, uzun süre serbest elektrik mühendisi  olarak çalıştığını, "Erke dönergeci" haberlerinin basında yer alması üzerine bu  konuda çalışmaya giriştiğini anlattı.

Üzerinde 8 yıl çalıştığı projeyi tamamladığını ifade eden Gürbüz,  "Prototipi burada yapmak çok zor, hatta mümkün değil. Dört girişimim yarım kaldı.  Yurtdışında hassas mühendislik firması ya da yüksek teknolojiye sahip rulman  firmaları yapabilir. Üniversitelerde gösterdiği öğretim üyeleri bu projede bir  yanlış bulamadılar. Destek vermelerini, Cumhurbaşkanına, Başbakana aktarmalarını  istedim ama bunu yapmadılar" diye konuştu.

Hazırladığı projedeki motorun, hidrolik basınçla çalıştığını ve  harekete geçtikten sonra kendisini besleyebildiğini vurgulayan Gürbüz, motorun  çalışma prensibini lisede fizik dersi görmüş her kişinin rahatlıkla anlayabileceğini savundu.

Sistemin uçaklardan gemilere, otomobillerden medikal cihazlara kadar  motorun olduğu her yerde kullanılabileceğine işaret eden Gürbüz, hiçbir akaryakıt  istemediği için hayatın yüzde 70 oranında ucuzlayacağını iddia etti.
 
Prototipin üretilmesinin 100 bin avro civarında bir maliyeti olduğunu  kaydeden Gürbüz, bunu destekleyecek kişilere patentten hak vereceğini vurguladı.

Motor nasıl çalışıyor?

Salman Gürbüz, projesini hazırladığı yakıtsız motorun çalışma  prensibini şöyle açıkladı:

"Motorumuz, aküyle tahrik ediliyor. Motorumuz içinde yüksek ve alçak  basınç odaları ile bir rotordan oluşuyor. Aküyle tahrik edildiğinde rotoru yüksek  basınç odasından alçak basınç odasına doğru itiyoruz. Hazırladığım ve  hesaplamalarını yaptığım motor projesi 14 yüksek basınç odası ve 14 alçak basınç  odasından oluşuyor. 40 atü basınç yaptığımda, döndürme istikametinde her odada  54,6 kilogram kuvvet artar. 14 odada 764,4 kilogram döndürme kuvveti oluşur.  Dolayısıyla kuvvet için bu bir motordur.

Hazırladığımız projedeki motorun prototipini oluşturduğumuzda, rotora  bin devir yaptırırsak 58,8 kilovat güç oluşur. 2 bin ve 3 bin devir yaptırırsak  tork döndürme kuvveti zayıflamaz, aldığımız güç 2-3 misli artar. Benim bu  fiziksel analizini yaptığım projeye bugüne kadar itiraz eden hiçbir profesör ya  da üniversite olmadı. Tüm fizikçilerle de bu konuyu tartışmaya hazırım."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)