Yandex trafikte EDS'lere gelmeden sesli uyaracak

Yandex trafikte EDS'lere gelmeden sesli uyaracak

access_time26 Aralık 2018 12:52
Yandex Navigasyon uygulamasına hız kamerası ve EDS (Elektronik Denetleme Sistemleri) noktaları da eklendi. Uygulama, Türkiye’de 11 şehirde 500’ün üzerinde hız kamerası ve EDS noktasında sürücüleri sesli uyaracak

Teknoloji şirketi Yandex, navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon’a Türkiye’ye özel yeni bir özellik ekledi. Trafikteki güvenlik yolculuk ekosistemine destek vermek amacıyla Türkiye'de 11 ilde 500'ün üzerinde noktada yer alan hız kameraları ve diğer EDS’leri (Elektronik Denetleme Sistemleri) Yandex’in haritasına eklendi.

Yandex Navigasyon’un bu yeni özelliği İstanbul, Konya, Gaziantep, Bolu, Çanakkale, Uşak, Bilecik, Kırıkkale, Tekirdağ, Amasya ve Çankırı’da devreye alındı. Yeni özellikle sayesinde kullanıcılar hız kameralarının ve EDS’lerin bulunduğu noktaları harita üzerinde görebiliyor.

Kullanıcılar hız kamerası noktalarına yaklaşırken, eğer belirlenen hız limitlerini aşmışlarsa Yandex tarafından “hız kamerası” ve devamında o yoldaki “hız sınırı” hakkında sesli bilgilendirme mesajlarıyla uyarılıyor. Ayrıca harita üzerinde kamera ikonları gösteriliyor.

KAMERA NOKTASINA GELMEDEN BİLDİRECEK

Kullanıcılar bu görsel ve sesli uyarılar sayesinde hızlarını kamera noktasına varmadan kontrol edebilecek. Diğer EDS noktaları da aynı şekilde Yandex Navigasyon’un haritası üzerinde yer alıyor. Kullanıcılar, navigasyonun ayarlar bölümündeki ses ve bildirimlerden EDS yol uyarılarını da açabiliyor.

Anlık trafik durumunun ve yollarda meydana gelen kaza gibi trafik olaylarının yanı sıra hız kamerası ve EDS uyarılarını da kullanıcılarıyla paylaşmaya başlayan Yandex, bu yenilikle hıza bağlı kaza riskinin azalmasını hedeflediklerini duyurdu.

 

 
 
 
 

 
 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)