Yeni nesil otomobil hırsızlığı

Yeni nesil otomobil hırsızlığı

access_time22 Nisan 2016 10:36
Otomobillerin benzin kapağından kopya anahtar çıkartıp, araç bilgisayarını hackleyerek çalışmaz hale getiren hırsızların bu yöntemi hayret uyandırıyor
Otomobil hırsızlarının kullandıkları akılalmaz yöntemler gün yüzüne çıkıyor. Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde yol uygulaması yapan ekipler, bir aracı durdurdu. Sahte plakalı olduğu anlaşılan otomobildeki şüphelilerden birinin üzerinden, sahte ‘emniyet müdürü’, ‘MİT görevlisi’ ve farklı isimler adına ehliyetler çıktı. Başakşehir’den çalındığı belirlenen araçta gözaltına alınan Ali K.’nın, son günlerde ortaya çıkan “araç hacker” grubu üyesi olduğu tespit edildi. Olayla ilgili 2 kişi daha aranırken, kullandıkları inanılmaz yöntemler de belirlendi.

KOPYA ANAHTAR

İddiaya göre, çete üyeleri ilk olarak çalacakları aracın benzin kapağı veya bagaj kilidini penseyle söküp bunun üzerinden anahtar yapıyor. Bu işlemi 3 dakikada yapan oto hırsızları, ikinci aşamada bu anahtarla aracın kapılarını açıyor. Bu aşamada devreye yüksek teknoloji giriyor. Bilgisayarla aracın “beynine” bağlanan zanlılar, daha sonra özel bir yazılımla sistemi “pasif” hale getiriyor. Ardından dijital beyin sökülüp yenisi takılıyor. Bu şekilde aracın çalınmasını engelleyen “immobilizer” sistemi devre dışı kalıyor. Çete, kopya anahtarı kontak yuvasına takıp ellerinde bulunan yeni beyinle entegre immobilizer kitini de kullanarak otomobili çalıştırıyor. Araçta artık eski anahtarın kullanılması da mümkün olmuyor.
 

SAHTE BELGE

Araştırmayı derinleştiren polis, çete üyelerinin bu yöntemle çaldıkları çok sayıda aracı sahte plaka ve evraklarla sattıklarını belirledi. Şebekenin sahte “emniyet müdürü” ve “MİT görevlisi” kimliklerini de güven oluşturmak için kullandığı ifade edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ali K. tutuklandı. Soruşturmanın sürdüğü ve 2 kişinin daha arandığı ifade edildi. (HABERTÜRK)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)