‘Yerli’ elektrikli otobüste buluştular

‘Yerli’ elektrikli otobüste buluştular

access_time05 Mart 2015 14:53
Aselsan ve Sabancı grubu şirketlerinden Temsa, yerli elektrikli otobüs geliştirme projelerinde işbirliğine yönelik anlaşma imzaladı
Aselsan tarafından geliştirilen motor ve motor sürücüleri, batarya ve batarya yönetim sistemleri, araç kontrol ve yönetimi sistemleri, radar, gece görüş sistemleri, ultrasonik  sensörler, haberleşme sistemleri gibi elektrikli araç bileşenlerinin, Temsa’nın geliştirdiği ulaşım araçlarına entegre edilmesi planlanıyor.

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat veSabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun tarafından imzalanan anlaşmaya göre, Temsa’nın ürettiği ulaşım araçları için kritik teknolojiye dayalı bileşenlerinin yerli imkanlar ile geliştirilip üretilmesi sağlanmış olacak.

Küresel pazar hedefi

Canpolat, “Yerli elektrikli araç geliştirilmesiyle, küresel pazarlarda oyuncu olmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak  hedefleniyor” dedi. Mehmet Pekarun ise, “Yüzde 100 yerli otobüs üretimini gerçekleştirmeye yönelik olan bu işbirliği hem ülkemiz hem de sanayimiz için oldukça önemli bir adım. Otomotiv  endüstrisi, ihracat kalemlerimizin en ön sırasında yer alıyor. Ancak Türk  otomotiv endüstrisinin hayalini, özlemini duyduğu gelişme ise yüzde 100 yerli üretim bir araç oldu. Yeni işbirliği bu hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak” diye konuştu.

Şu an TÜBİTAK 1511 proje kapsamında prototipi üretilen 9 metrelik “MD9 ElectriCITY” elektrikli otobüs projesine ek olarak 12 metrelik “Avenue” elektrikli otobüs projesi için, Aselsan ile birlikte ortak başvuru yapılacağı bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

access_time10 Mayıs 2024 16:30

Almanya'da Tesla'nın giga fabrikasını genişletme planına tepki gösteren grup fabrika sahasına girdi

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

access_time10 Mayıs 2024 11:21

ODMD verilerine göre, Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu.

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)