Yerli modellerde tazelenme zamanı

Yerli modellerde tazelenme zamanı

access_time04 Nisan 2016 12:19
Baharla birlikte Türkiye’de üretilen modellerde yenilenme ve tazelenme bereketi göze çarpıyor. Fiat Fiorino’nun yanı sıra Toyota Corolla makyajlı versiyonlarıyla, Honda Civic ise tamamen yeni nesliyle üretilmeye başlanacak...
Bahar mevsimiyle birlikte doğada yaşanan canlılık ve ısınan havalar, Türkiye’de üretilen yerli modellere de yansımış görünüyor. Nitekim bazı yerliler, “makyajlı” versiyonlarını hazırlamaya başlarken, Honda’nın Civic modeli gibi bazıları da tamamen yeni nesilleriyle üretim bantlarına çıkmaya hazırlanıyor. 

Resmi olarak tarihleri açıklanmasa da, önümüzdeki aylarda piyasaya sunulması beklenen “taze” yerliler arasında Toyota’nın Adapazarlı Corolla’sı bulunuyor. Ön tasarımı yenilenen ve daha sportif hale getirilen Corolla, LED teknolojili farlarla desteklenmiş. Ön tamponlar da bundan payını almış. Kapı kolları kromla kaplanırken, yeni jant seçenekleri eklenmiş. Arka stop lambalarında da değişiklik göze çarparken, krom miktarı artmış. Üç farklı renk seçeneğinin de eklendiği araçta, “Toyota Safety Sense” güvenlik sistemi de donanım seçeneklerine eklenmiş. Sistem, birden fazla güvenlik donanımıyla birlikte çalışıyor. 
Yenilenen Corolla’nın Avrupa’da yaz aylarında satışa sunulması bekleniyor. Türkiye ise henüz açıklanmadı.

‘Yüzü yine gülüyor!’
Fiat’ın sadece Türkiye’de Tofaş tarafından Türkiye’de üretilen ve bir süre önce yenileneceği açıkrlanan minik hafif ticarisi de, sonunda yüzünü gösterdi. 

Ufak dış tasarım değişiklikleri geçiren Fiorino, yeni ön tamponuyla “daha mutlu ve gülen” bir yüze sahip olurken, yeni alüminyum alaşım jantları da “neşesi”ni artırmışa benziyor. Fiorino’ya 1.4 lt 77 HP’lik benzinli motor da eklenirken, Euro 6 uyumlu 1.3 lt (80 ve 95 HP) dizelleri de olacak. Yenilenen direksiyon simidi ve vites topuzunun yanı sıra daha sportif görünümlü göstergeler, eşya koyma yerleri ve eğlence sistemi de iç mekanda dikkat çekenler ardasında. Onun da Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı henüz resmen belirtilmedi. 

Tofaş, bu modeli yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırımla tazeleyeceğini, böylelikle Fiorino’nun ömrünün 2021 yılına kadar uzayacağını bildirmişti. 

Denemeler başladı
ABD’de satışa sunulan, Avrupalı versiyonu ise Gebze’de üretim için gün sayan yeni nesil Civic Sedan ise, Honda Türkiye için hayli önem taşıyor.

Deneme üretimlerinin sürdüğü yeni Civic Sedan, eskisinden daha geniş boyutlara sahip olacak. Daha sportif ve dinamik tasarımla şekillendirilen Civic Sedan, yaz aylarında bantlardan indirmeye başlayacak. Araçta 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğinin yanı sıra 1.6 lt, 1.5 lt turbo, 1.8 lt benzinli motorları da olacak. Honda Türkiye, bu yeni Civic’le ikinci vardiyaya geçecek ve yılda 50 bin adede çıkacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)