Yürürken mesajlaşanlara özel trafik lambaları

Yürürken mesajlaşanlara özel trafik lambaları

access_time28 Nisan 2016 13:45
Almanya’da test edilen uygulama mesaj tutkunlarının kafasını kaldırmasına gerek olmadan trafik ışığının hangi renkte yandığını anlamasını sağlıyor
Yolda sürekli olarak telefonunda mesajlaşırken yürüyen insanlarla karşılaşabiliyoruz. Bu kişiler hem kendi canlarını tehlikeye atıyor hem de araç trafiğini olumsuz etkileyebiliyor. Trafik ışıklarına dikkat etmeden karşıya geçmek isteyenler kazaya davetiye çıkarıyor. 

Mesaj yazarak yürüyen kişiler başını öne doğru eğdiği için trafik lambalarını göremiyor ve kazaya kurban gidebiliyor. Haberin görselinde de görebileceğiniz üzere Almanya’nın Augsburg şehrinde kullanılmaya başlanan sistemde trafik ışıklarıyla koordineli olarak çalışan LED lambalar yaya geçidine yerleştiriliyor. Bu da olası kazaların önüne geçilmesini sağlıyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda 15 yaşındaki bir çocuğun mesajlaşırken tren kazasında hayatını kaybetmesinin ardından böyle bir uygulamanın başlatıldığı belirtiliyor.

Daha önce Belçika da yürürken telefonla uğraşanlarla ilgili bir önlem almış ve mesajlaşarak yürüyenler için ayrı bir yol yapmıştı. Böylece insanların birbiriyle çarpışmasının önüne geçildi. Amerika’nın bazı bölgeleri ise konuya daha sert bir yaklaşım getirdi ve yürürken mesajlaşmayı yasaklamayı bile gündeme taşıdı. Bu ülkelerdeki gibi uygulamalar ülkemize gelir mi bilinmez ancak akıllı cihazların sayısı arttıkça günlük yaşamımızı önemli ölçüde etkileyen bu cihazlarla ilgili bazı önlemlerin alınması kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)