ZF Group'dan Sakarya'ya 40 milyon euroluk yatırım

ZF Group'dan Sakarya'ya 40 milyon euroluk yatırım

access_time06 Mayıs 2023 23:25
Ticari araç endüstrisinde faaliyet gösteren ZF Group, Polonya'daki fabrikasını kapatıp ZF CVS Türkiye aracılığıyla Sakarya'da 40 milyon euro tutarında fabrika yatırımı gerçekleştirdi.

Ticari araç endüstrisinde en büyük tedarikçi konumundaki ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla Sakarya'da büyük bir fabrika yatırımı yaptı. Şirket Polonya'daki fabrikasını kapatarak üretim hattını Türkiye'ye taşıdı. Bu kararda Türkiye'deki tedarikçi ağı etkili oldu. Fabrika 300 milyon euroluk ihracat potansiyelinin yanında toplamda 600 kişilik istihdam yaratacak. Ürün bileşenlerinde yüzde 90'a varan yerlilik oranı yakalamayı hedefleyen ZF CVS Türkiye, açılışı yapılan ve temel atma töreni gerçekleştirilen ek tesisler için 40 milyon euroluk yatırım yaptı.

"Türkiye'deki yatırımlarıyla dünya genelindeki müşteri kitlesine üstün bir değer sağlıyor"

2020 yılında temeli atılan fren körüğü fabrikasının açılışı ve ek tesislerin temel atma töreninde konuşan ZF Ticari Araç Fren Sistemleri Global Başkanı ve ZF CVS Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, "Bu yeni yatırım, ZF'nin otomotiv sektöründe Türkiye'ye duyduğu güveni göstermektedir. ZF CVS Türkiye olarak bugün Türkiye'de sadece üretim faaliyetinde bulunmuyor, WABCO ve ProVia marka ürünlerimizin de yerel müşterilerimize hızlı ulaştırılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda satın almadan ürün segmentlerine, farklı global fonksiyonları temsil eden yöneticilerimiz ve ekipleriyle birlikte İstanbul'daki merkezimiz ve Sakarya'dan tüm dünyayı yönetiyoruz" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ve Yatırım Ofisi'ne süregelen destekleri için teşekkürlerini dile getiren Eryılmaz, 2022 yılında 44 milyar euro ciro yapan ve 32 ülkede, 168 üretim tesisi bulunan ZF'nin, Türkiye'deki yatırımlarıyla dünya genelindeki müşteri kitlesine üstün bir değer sağladığını belirtti.

"Yüzde 90'a varan yerlilik oranı güçlü yerel tedarikçi ağının sonucudur"

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan fabrikada fren körükleri ve krank milleri üretildiğini ifade eden Kazım Eryılmaz, "Şirketimiz, yüzde 90'a varan yerlilik oranına sahip ticari araç şasi teknolojisi ürünlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yakalanan yerlilik oranı, son 13 yıldır oluşturulan güçlü yerel tedarikçi ağının ve Türkiye'nin güçlenen altyapısının ve lojistik imkanlarının bir sonucudur" diye konuştu.

"Türkiye ZF için önemli bir merkez"

Açılış ve temel atma töreni kapsamında Türkiye'ye gelen, ZF Ticari Araç Operasyonlar ve Malzeme Yönetimi Tepe Yöneticisi Nicolas Bardot, Türkiye'nin, ZF için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Bardot, "Türkiye'nin üretim gücüne, tedarikçi altyapısına, iş gücü yetkinliğine ve tecrübesine, ürün ile hizmet kalitesine güveniyoruz. Süregelen yatırımlarla da Sakarya, fren körüğü üretiminin Avrupa'daki merkezi olacak" ifadelerini kullandı.(Akşam-Serdar Sağlam)

Hyundai ve SK On'dan 5 milyar dolarlık batarya yatırımı

 

ABD'den elektrikli araçlara yönelik yeni yatırımlar

 

Hyundai Motor 18 milyar dolar yatırım yapacak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)