Bu yıl çok eğlenceli olacak

Bu yıl çok eğlenceli olacak

access_time24 Şubat 2014 03:00
Ford Otosan’ın Genel Müdürü Yenigün “Yeni model lansmanları, yeni fabrika ve mühendislik merkezi açılışlarını yapacağız. Bu yıl çok eğlenceğiz" dedi
2011-2014 yılları arasında yeni model, yeni fabrika, yeni motor ve mühendislik merkezi için 1.6 milyar dolarlık yatırıma imza atan Ford Otosan, çalışmalarının meyvelerini bu yıl alacak. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre 2013’te Gölcük’te Transit Ailesi’nin yeni üyeleri Tourneo Custom ile Transit Tourneo’nun üretimine başlayan Ford Otosan, bu yıl önce 630 milyon dolarlık yatırımla yeni Transit’i devreye sokuyor. Nisan ayında ise 205 milyon Euro yatırımla kurduğu yeni fabrikada Transit Ailesi’nin en küçük üyesi olan Courier’i üretmeye başlacak.

Ford Motor Company’nin dünyada kamyon geliştirme merkezi ilan ettiği Ford Otosan ayrıca tüm mülkiyet hakları kendisine ait proje için de çalışıyor. Şirket Eskişehir’deki İnönü fabrikasında 100 milyon dolar yatırımla yeni 11 litre ve 13 litre Ecotorq motorlarını hem geliştirip hem de üretecek.

İLK EĞLENCE TRANSİT

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni Transit’in lansmanında yaptığı konuşmada, 435 milyon dolar yatırım yapacakları 2014 yılında yeni araç lansmanları, devreye alınacak yeni fabrika ve mühendislik merkezi açılışı olduğunu belirterek, “Bu yıl çok eğlenceli olacak. Çünkü o kadar çok bilinmeyen var ki onlardan birkaç eğlence çıkartmazsak bizim iş, işin içinden çıkılmaz bir hal alır. 2014 yılındaki eğlenceye katkı sağlamak için lansmanlar yapacağız. Bunlardan biri yeni Transit olacak” dedi. Haydar Yenigün şunları söyledi:

“Yeni Transit kendini teknolojisi, konforu, tüketicilere sunduğu olanaklar, çevreciliği ve güvenliğiyle tamamen değiştirmiş bir araç. Gelecek dönemde Courier’yi tanıtacağız. Şu anda yapılan tüm üretimlerde beklentilerin çok üzerinde bir araç yaptık. Ayrıca Yeniköy fabrikamız 16 ay gibi kısa bir süre için tamamlanarak yaklaşık 72 bin metrekareyle devreye girecek. Fabrikanın makina montajı tamamlandı. Şu anda müşterilere satılacak seviyede araçlar üretiyoruz ve testlerimiz denemelerimiz devam ediyor. Bu yılın ilk 
yarısı bitmeden açılışı yapacağız. Sancaktepe’deki Mühendislik Merkezi’ni ise bu yılın ortası itibariyle açacağız.”

İHRACAT HEDEFİ 195 BİN

2013 yılında 225 bin adetlik araç ihracatı gerçekleştirdiklerini, ancak 2014’te bu rakamı 195 bine indirdiklerini belirten Yenigün, ihracattaki düşüşün sebebini Ford Otosan’ın önemli bir değişiklik geçirmesi olarak dile getirdi. Yenigün, “Geçen yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte Türkiye’de üretilen mevcut ürünleri sonlandırdık. Yeni modellerin devreye girmesi için üretim hatları duruyor, makineler sökülüyor ve değişiyor. Yeni araçlar üretilmeye başlanıyor. İşte bu dönem ikinci çeyreğinde tamamlanacak ve artık maksimum sayılara gelecek birinci yarının sonu itibariyle başlayacağız. Tatil dönemi denilen aralık ayı sonunda üst seviyelerde üretim yapmaya başlayacağız” dedi.

TOPLAM 106 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

Yeni Transit’in Türkiye’de satılacağını ancak ağırlıkla olarak ihraç edileceğini belirten Yenigün, “Daha fazla ülkeye ihraç edeceğiz. Bu araç sayesinde Afrika ülkeleri ağırlıklı 23 yeni pazara ulaşacağız. Böylece toplamda 106 ithalat pazarına ulaşmış olacağız. İhraç ettiğimiz araçları sadece Avrupaya satmış olsaydık kriz döneminde zorlanabi-lirdik. Pazardaki olumsuzluklarda etkilenmeme adına ihracat yaptığımız ülke sayısını arttırıyoruz” diye konuştu. Transit’in kendi ekonomisini yarattığı hatırlatan Yenigün, aracın kendi ismini de yaratmaya devam ettiğini ifade etti. Yenigün, “Başka markaların araçları da transit olarak biliniyor. Aynı zamanda bu aracın iki yeni versiyonu ABD’de üretilecek. Ama ana üretim merkesinin Gölcük olması çok önemli. ABD’de de yapılacak Transit’e de Türkiye’den parça göndereceğiz. 47 tedarikçimize ABD’ye ihracat yolu açıyoruz. Yaklaşık 700 parça numarasını ABD’ye gönderemeye başladı bile” şeklinde konuştu.

630 MİLYON DOLARA YENİDEN YARATILDI

630 milyon dolarlık yatırımla yeniden yaratılan ve ana üretim üssü Gölcük olan yeni Transit, Mart ayında satışa sunulacak. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Transit’in Ford Otosan’ı kucakladığını, sırtladığını ve şirketi bugüne getirdiğini belirterek, 1967’den beri Türkiye yollarında olduğunu kaydetti.  Van, minibüs, tek ve çift kabinli kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneği ile sunulan yeni Transit’in kamyonet versiyonu 55 bin 500 TL, Van versiyonu 59 bin 800 TL, minibüs versiyonu ise 75 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Transit, 125, 135 ve 155 beygirlik 3 motor seçeneğiyle görücüye çıkacak.

12 YIL LİDERLİKLE SÜRDÜRLEBİLİR BÜYÜMENİN SEMBOLÜ OLDUK

Yenigün; “2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 114 bin araç satışımız ile toplam pazarda aralıksız 12’nci kez Türkiye otomotiv sektörünün lideri olduk” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “12 yıllık değişmeyen liderliğimizde yarattığımız ekonomi ve sektörde örnek gösterilen istihdam rakamlarımızın da etkisi var. Bu süreçte  inanıyoruz ki Ford Otosan olarak, sektörümüzde ‘liderlik’ tanımını da değiştirdik ve sürdürülebilir büyümenin sembolü olduk.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)