Cuma gecesi akaryakıtta 'gizli zam'

Cuma gecesi akaryakıtta 'gizli zam'

access_time07 Aralık 2020 10:25
Akaryakıta, 'gizli' zam! Türkiye’nin pazar payı açısından önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, cumayı cumartesiye bağlayan gece benzin ve motorine, TÜPRAŞ çıkış fiyatları değişmemesine rağmen bir-iki kuruş zam yaptı.

Benzin ve motorin fiyatlarına en son Kasım ayında zam yapıldı. 25 Kasım tarihinde benzine 37 kuruş, 26 Kasım'd da motorine 28 kuruş zam geldi. Motorinde, 5 kuruşluk zam gereksinimi de “eşel mobil” sistemi işletilerek, ÖTV’den karşılanıp, pompa fiyatlarına yansımadı.

Bu zamlar kamuoyuna duyurulmuştu.

CUMA GECESİ ZAM

Türkiye’de pazar payında önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, Habertürk'ten Olcay Aydilek haberine göre, Türkiye'de kısıtlamanın başladığı cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı benzin ve motorin fiyatlarında birkaç kuruşluk fiyat artışına gitti. Şirketlerin pompa fiyatlarına yansıttığı bu fiayt artışı kamuoyuna duyurulmadı.

TÜPRAŞ ÇIKIŞ FİYATLARI

Sektörden erişilen kaynakların belirttiğine göre, TÜPRAŞ çıkışlı fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Bazı akaryakıt dağıtım şirketleri bu artışı yaptı ve pompa satış fiyatlarına yansıttı. Diğer dağıtım şirketlerinin de bu hafta benzer adımı atması bekleniyor.

İkinci elde satıcı arttı, alıcı azaldı

Sanayilerde kış lastiği yoğunluğu başladı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • ALİ HASAN KARKAS07 Aralık 2020 11:55eskiden şehrimizde zengin kişilerde dahi otomobil olmaz idi .şimdi asgari ücretlirde dahi iki tane otomobil var nerede ise.olacağı bu.

    (%0) (%0)