“Toyota siparişlere yetişmekte zorlanıyor”

“Toyota siparişlere yetişmekte zorlanıyor”

access_time05 Kasım 2013 12:02
Toyota’nın “100 TL peşinle al, Mayıs 2014’te öde” kampanyasına 25 bin başvuru geldi
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyon Direktörü İsmail Ergun, otomobil piyasasında son dönemde yavaşlama olduğunu, firma olarak bunu özel alım koşullarıyla aştıklarını söyledi. Toyota olarak düzenledikleri kampanyalarla müşterilerinin etkilenmediğini kaydeden Ergun, "100 TL peşinle şimdi al, Mayıs'ta öde' kampanyası büyük ilgi gördü. 25 bin başvuru aldık. Yetişmekte zorlanıyoruz. Çok iyi talep gördüğü için kasımda da devam edeceğiz" dedi.

Bursa Oto Show ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İsmail Ergun, bu yıl otomobil pazarında binek araç ile ticari araçların geçen yılın üzerinde kapatacağını söyledi.
Otomobil piyasasında son dönemde yavaşlama olduğunu belirten Ergun, pazardaki hareketin kurlardaki artışının etkisinin bulunduğunu kaydetti. Toyota olarak bu yıl 2012'de elde ettikleri 40 bin 58 satış rakamını aşmayı hedeflediklerini söyleyen Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 yılı için de 50 bin adet satış hedefimiz var. Yeni modellerimiz bu yılın yarısından sonra geldiği için satışlarımız 40 bin civarında. Önümüzdeki yıl aynı modellerle hizmet vereceğimiz için 50 bin civarında olacak."

Satışlarda düşüş olmamasını düzenledikleri kampanyalara bağlayan Ergun, şöyle devam etti: "Toyota Finans sistemimiz sayesinde müşterilerimiz hemen hiç etkilenmedi diyebiliriz. Özellikle özel alım koşulları sunuyoruz. Ekim ayında '100 TL peşin ile şimdi al Mayıs da öde kampanyası' ile çok ciddi talep gördü. 25 bin başvuru aldık. Yetişmekte zorlanıyoruz. Çok iyi talep gördüğü için Kasım ayında devam edeceğiz."

İsmail Ergun, hükümetin hurda teşviği uygulaması yönündeki tartışmalara değinirken, "Böyle bir teşvik çıkarsa sektöre destek olur. Biz de bu fikri destekliyoruz. Çevre ve karbondioksit salınımı çok önemli. Toyota, bu konuda hassasiyet gösteren bir firma. 14 senedir 5 milyonu aşkın hibrit araç ürettik. Eski arabaların hurda teşviği ile pazardan çekilmesi ve karbondioksit salınımı daha düşük araçlarla hem çevre, hem de tüketiciler açısından faydalı olacağını sanıyorum. Belki bu sene yetişmeyecek ama umarım önümüzdeki yıl bununla ilgili çalışmalar devam eder" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)