Üç teker Türkiye’de

Üç teker Türkiye’de

access_time21 Haziran 2017 09:08
Lüks araç üreticisi İngiliz Morgan’ın özel tasarımlı üç tekerlekli motosikletleri Türkiye’ye geldi. Morgan 3 Wheeler özel sipariş ile hazırlanacak ve klasik benzin motorlu modelinin anahtar teslim maliyeti yaklaşık 85 bin pound (380 bin TL) olacak.

EL yapımı ürettiği otomobiller ve özel bir tasarımlı üç tekerlekli ‘3 Wheeler’ modeli ile dünya lüks araç pazarının İngiliz temsilcisi olan Morgan, Türkiye’de satılmaya başlandı. 1909 yılında Henry Frederick Stanley Morgan tarafından kurulan, lüks ve klasik otomobil markası, kuruluşunun 107. yılında Türkiye’de ilk kez otomobil ve motosiklet meraklıları ile buluşuyor. Marka, Türkiye’de Tunç Lokmanhekim’in kurucusu olduğu Klasik Garaj tarafından temsil edilecek. Yılda toplam 1300 aracı el yapımıyla üreten markanın; efsanevi modeli Morgan 3 Wheeler ve diğer Morgan modelleri Türkiye’de satışta olacak. Markanın Türkiye lansmanında tanıtılan, 1909’dan bu yana tasarım çizgisini koruyan Morgan 3 Wheeler özel sipariş ile hazırlanacak. Morgan 3 Wheeler’ın klasik benzin motorlu modelinin Türk otomobil ve motosikletseverlere anahtar teslim maliyeti yaklaşık 85 bin pound (380 bin TL) olacak. Sadece 525 kilogram ağırlığı ile Morgan 3 Wheeler’ın 21. yüz yıl versiyonu, yaklaşık 140 Newton metrelik torkla motor ve düşük devirlerle maksimum güç üretiyor.

1909’da markanın ilk üretilen modeli olma özelliğine sahip olan ve 1936’ya kadar üretilen Morgan 3 Wheeler, 2011 yılında yeniden üretilmeye başlanmıştı. Morgan’ın efsanevi modellerinden biri olan Morgan 3 Wheeler, klasik dizaynına rağmen modern yorumu ve güçlü motor teknolojisi ile dikkati çekiyor. Morgan Motor Company, sipariş alınan her araç için kişiselleştirilmiş tasarım uygulaması yapıyor. Bir terzi özeniyle hazırlanan araçlar, renk seçeneklerinden deri döşemelerine kadar sadece sahibinin talep ettiği şekilde dizayn ediliyor. Bu özelliğiyle de üretilen hiçbir Morgan bir diğeriyle aynı özellikleri taşımıyor.

TANITILMADAN SATILDI

ÜÇ tekerlekli modelin motosiklet ehliyeti ile kullanılabildiğini ifade eden Tunç Lokmanhekim, “Tıpkı bir motosiklet gibi kullanabilmek mümkün. Modellerimiz çok yoğun ilgi görüyor. Daha Türkiye’de tanıtmadan ilk siparişi önceki gün aldık. El yapımı olarak hazırlanan modellerin teslimatı 3-4 ay arasında değişiyor” dedi. Ayrıca Lokmanhekim, araçlardan ÖTV’nin şu anda otomobil olarak alındığını, ancak çok kısa bir zamanda bu konuda da düzeltme yapılıp, motosiklet kategorisine geçileceğini söyledi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)