Volvo S80'e elit makyaj

Volvo S80'e elit makyaj

access_time24 Mart 2014 09:16
Volvo’nun üst sınıf temsilcisi S80, geçirdiği makyajın ardından daha elit bir görünüme kavuştu
Türkiye gibi motor hacmi üzerinden vergilendirme yapan ülkeler, otomotive de yön vermeye başladı. Son dönemde hacim küçültme yarışına tutuşan markalar, üst sınıf araçlarda bile küçük hacimli üniteleri kullanmaya başladı. Bugün itibariyle premium makramaların bile tüm modellerinde sunmak için yarıştığı 1.6 litre ve altındaki motorlar, dizel-otomatik şanzıman kombinasyonuyla da pazara sunuluyor. Bu markaların başında yer alan Volvo, S80 modelinde bile bu ikiliye yer vererek rekabette bir adım öne geçmeyi başardı. Ağırlığı 1.6 tonun üzerindeki bu büyük makam aracı, küçük hacimli dizel motorun ürettiği yüksek tork sayesinde makul performans değerleri sunabiliyor.

BU BÜYÜKLÜKTE BİR ARAÇTA ETKİLİ Mİ?

Kulağa çok da verimli değilmiş gibi gelen bu kombinasyon, Volvo mühendisleri tarafından titizlikle hazırlanmış. Öyle ki ağırlığı yaklaşık 1680 kilogram olan, 4.85 metrelik bir otomobilin küçük hacimli ve otomatik şanzımanlı bir motorla satışa sunulması kafalarda soru işaretleri oluşturabilir. Bu endişelerin bazıları kısmen doğru olsa da lüks ve konfor özellikleriyle dikkat çeken S80, fazla acelesi olmayanlar için çok iyi bir tercih. D2 ismiyle satılan aracın fiyatı, bir alt sınıf otomobillerle neredeyse eşdeğerde. Araç iç tasarım anlamında diğer modellerden farklı değil. Dolayısıyla sürücü için bu anlamda hiçbir dezavantaj yok. Dış tasarım ise D2 logosu ve gizlenen egzoz çıkışıyla daha güçlü modellerden ayrılmış.

YÜKSEK PERFORMANS ARAMAYAN İÇİN İDEAL

Araçta kullanılan 1.6 litrelik dizel ünite, 115 beygir güç ve 270 nm tork üretiyor. Marka-nın çift kavramalı otomatik şanzımanı Powershift ile kombine edilen motor, araca ağırkanlı bir kimlik kazandırsa da, tipik Volvo özelliği olan yüksek hızlara ulaşma iştahı gayet yerinde. 0-100 km/s ivmelenmesini 12.8 saniyede tamamlayan araç, saatte 185 kilometreye sürate ulaşabi-liyor. Performans olarak büyük beklentileri olmayanları mutlu edebilen araç, 6 ileri şanzımanın kısa oranları sayesinde ara hızlanmalarda da sürücüsünü üzmüyor.

FİYATI 135 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Küçük hacimli motorun bize göre en önemli artısı satın alma sırasında ortaya çıkıyor. C sınıfı bir otomobilin en zengin donanım listesine eşdeğerdeki baz model bir S80 D2 için 135 bin 830 lira ödemek gerekiyor. E segmentinde satılan premium markaların başlangıç fiyatlarının 157 bin liradan başladığı ve bu fiyatların 1.6 litrelik benzinli motorlara ait olduğu düşünüldüğünde, Volvo’nun bu formülünün başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

BİR DEPOYLA 1550 KİLOMETRE

Motor asıl hünerini ise düşük yakıt tüketiminde gösteriyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 4.5 litre olan araç, bizim kullanımımızda 6.2 litrelik değeri tutturdu. Ağırlıklı şehir içi kullanımımızda ortaya çıkan bu değer, sabit hızlı sürüşlerde rahatlıkla 5 litre seviyesine geriliyor. 70 litrelik depoyla menzil ise 1550 kilometrenin üzerinde. (Gökhan Kara/Bugün Gazetesi)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)