164 milletvekili LPG'li araç kullanıyor

164 milletvekili LPG'li araç kullanıyor

access_time05 Ağustos 2014 03:18
Yeni otopark düzenlemesine hazırlanan TBMM yönetimi, 547 milletvekilinden 164'ünün aracında LPG kullandığını tespit etti
Milletvekillerinin taşındığı yeni Halkla İlişkiler Binası otopark alışkanlıklarını da değiştirdi. Yeni binanın altındaki otoparkın Ana Bina’ya uzak olması nedeniyle milletvekilleri araçlarını yol kenarlarına park etmeye başladı. 

Bülent Sarıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre çalışanların araçları için kesin kurallar belirleyen Meclis yönetimi, milletvekillerinin araçlarına da kolaylaştırıcı önlemlerle düzen getirmeyi planlıyor. Bu amaçla yapılan çalışmada 537 milletvekilinden 164’ünün aracında LPG kullandığı tespit edildi. Milletvekillerinin üçte birine yakınının, fahiş fiyatlı benzin ve motorin yerine gazı tercih ettiği görüldü. TBMM’ye giriş kartı olan araçlardan 800’ünün LPG kullandığı belirlendi. Bürokratların yaptığı çalışmaya göre 1490 araç kapasiteli yeni garajı sadece 200 civarında milletvekili kullanıyor. Meclis Başkanlığı, yeni yasama yılından itibaren yeni binanın otoparkında her milletvekilinin aracına kurayla tahsis yapılmasını ve otopark kullanımının zorunlu hale getirilmesini hedefliyor. Yeni binadaki garajı kullanmak istemeyen milletvekilleri ana binanın altındaki otoparkı kullanmaya devam edebilecek. Ancak yol kenarına ve kaldırıma park yapılamayacak. Ana binanın ön cephesi ile yeni binanın girişinde sadece acil indirme-bindirme amacıyla kısa süreli parklar yapılabilecek. Yerleşkenin Çankaya kapısı girişindeki otopark, LPG’li araçlara tahsis edilecek. Yıkılan tabur binasının yerine yapılan otoparkın açık bölümü de LPG’li araçlara ayrılacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)