2000 yıllık antik tiyatrodaki otopark kaldırıldı

2000 yıllık antik tiyatrodaki otopark kaldırıldı

access_time11 Şubat 2016 12:21
Roma dönemine ait Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmının otopark olarak kullanılması yoğun tepki çekmişti. O otopark tiyatrodan kaldırıldı
Muğla’ya bağlı Yatağan İlçesi’nin Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Ayrıca tepeye yaslanmış bir şeklinde konumlanan ve evlerin arasında kalmış tiyatronun içine parke taşı döşenmişti.

Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar’ın sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e gönderdiği fotoğrafa göre, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içinde otopark kaldırıldı.



Muğla’ya bağlı Yatağan İlçesi’nin Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e son durumu gösteren fotoğraf gönderdi. Kocapınar, “10.02.2016 günü itibariyle tiyatronun görüntüsü” dedi.


MUĞLA’DA KYON ANTİK KENTİ HAKKINDA


Konum olarak Muğla Kavaklıdere İlçesi yakınlarındaki Çamlıbel (eski isimleri Çamyayla ve Belibol) beldesindedir. Bölgede arkeolojik kazı yapılmadığı için şehir hakkında fazla bir bilgiye sahip değiliz. Ünlü coğrafya yazarı Strabon, ‘Antik Anadolu Coğrafyası’ isimli kitabında şehrin sadece isminden bahsetmesine karşın yerleşim hakkında başka bilgi vermez. Roma döneminde kendi adına sikke bastırmış olması o dönemlerde önemli bir yerleşim olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor.

Şehrin Bizans zamanında da varlığını devam ettirdiğini görüyoruz. Bu dönemde ‘Paliapolis’ ismiyle biliniyor. Roma dönemiyle tarihlendirilen tiyatrosunun büyük bir kısmı ve orkestrası toprak altında kalmış. Günümüzde tiyatroya ait olan 13 basamaklı bir oturma grubunu görülüyor. Bu şehirden günümüze ulaşan başka bir bulgu yok. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)